Daniel Złoty Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Urządziłem tu takie niewielkie pomieszczenie dla ciebie. Już wszystko gotowe, wejdź i zobacz. Rozstawiłem nawet meble, żebyś mogła usiąść i odpocząć. Ja się wszystkim zajmę. Na stole stawiam truskawki. Codziennie świeże, tak na wszelki wypadek. W oknach zawiesiłem niebieskie zasłony żeby zakryć się przed światem kiedy tylko zechcesz. Wieczorami będziesz je sobie odsłaniać i wpuszczać ciepło gwiazd. Urządziłem tu takie dość spore pomieszczenie dla ciebie wejdź jak poczujesz chęć. Nawet nie pukaj, będzie otwarte. Urządziłem tu takie ogromne pomieszczenie dla ciebie. Troche mi się rozrosło. Na całe serce. Wiem że trochę jakby banałem zajeżdża i niezbyt poetyckim językiem, ale nie lubię nastawienia typu "im trudniejszy i bardziej zakręcony wiersz tym lepszy". Ogólnie myślę że jest całkiem... "uroczy" (tak żeby poruszyć kobiece emocje, jak adresatką jest kobieta to facet chyba powinien się trochę "rozmisiaczkować" ;) ) i jednak "męski" jednocześnie (męskie spojrzenie na miłość). Jak wrażenia?
Bernadetta1 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 oj niestety...to mi przypomina sposob urzadzania pokoju:(pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Podoba mi się :) ten zapis z serca, ( truskawki realnie zastąpiłabym jakimś trochę mniej kwaśnym i soczystszym owocem ...) i mam głowie ot takiego swojego ulubionego misia więc jak coś o takim już dużym misiu to oczarowuje mnie to ... :) Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Danielu Złoty, a jakby tak to sporo okroić? Wydaje mi się, że byłoby lepiej. Podoba się klimat, ale forma niestety go psuje. Życzę powodzenia w dalszym pisaniu. Serdecznie pozdrawiam :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dla mnie gwiazdy są zimne. A te truskawki to bym chciał świeże co dzień. Miłego...
Joanna eM Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólne odczucia: wiersz prosty, bo po co komplikować urządzanie pokoju ;) Bez tych truskawek było by całkiem surowe to urządzanie. Te zasłony i gwiazdy trochę ociepliły 'męski' klimat. Pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi