Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czy to kwestia temperamentu czy miłosnej luki?

Rekomendowane odpowiedzi

znów wypełzają z kątów
niewidzialne bestie
szarpią spięte postronki
na granicy trzeszczy
mozolnie budowany
względny spokój

gdy wzburzona jak żywioł
nie sortujesz kamiennych słów
celnie trafiają prosto w serce
boleśnie raniąc gaszą resztki
spopielałej ekscytacji

dlaczego
tyle nienawiści
w kobiecie?

Oj kobiety i ta wasza nienawiść, wynika z zawiści przed tym jak bym chciała a nie jest. A może całkiem inaczej. Nie mam tyle rozumu aby to pojąć. Bałbym się Twojej nienawiści. Ale dla mnie jesteś słodka (mam nadzieję) i nic mi nie grozi. Extra wierszyk. Miłego...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mirku! Zapewniam Cię, że to nie o mnie, więc nie bój się, rzeczywiście z mojej strony nic, absolutnie nic Ci nie grozi. Cieszę się, że mnie tak widzisz (na słodko:)))), jak również, że zrozumiałeś peela. On też boi się i nie umie tego pojąć ... u pewnej kobiety :))))))
Dziękuję za "extra" :))))

Serdecznie i miodowo pozdrawiam-
Krysia

Zanim zacząłem czytać, sądziłem że twój wiersz odpowie mi na jedno istotne dla mnie pytanie. Ale jak zobaczyłem że to o kłótni, to jak dla mnie za bardzo z pozycji mężczyzny;) Sam lubię sobie posiedzieć i z boku popatrzeć, jak kobieta wychodzi z siebie. Wiem, że to je drażni, ale... Gdyby człowiek nie był uparty, to by mu się na głowę weszło ... Zdrówka!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hmm, ciekawie podchodzisz do tematu, ale czy tak do końca ten wiersz jest o kłótni, to niekoniecznie, ponieważ jest tu problem jednostronny, a kłótnia to jakaś jednak wymiana zdań :)))), a że "na głowę nie pozwalasz sobie wejść, to bardzo cenię, bo jestem kobietą niekłótliwą:))), może peel też tak sobie z boku się przygląda i rozmyśla?
Dziękuję.

Również zdrówka życzę.
Dobranoc.