Jan Neck Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zabrakło jej odwagi, nadziei czy lęku, pamięci pogrzebanej w utraconej ziemi. Wtedy świat cały stanął gwałtem w miejscu, choć ona bardzo pragnęła coś zmienić. Po wszystkim wszystko błahostką zrodziło, mocno przezroczyste i powietrzem suche, szeptało życie, że śmierć taką chwilą, By można ją śmiało palcem wykruszyć, zaś epitafium nie wrzeszczało „jeszcze”. ------------------------------------------------- Powiedziałem tylko, że się przeziębiłem z problemów ciężkich jak chmurka na wietrze. Bez żalu odparła: mój ojciec nie żyje. Bez smutku w treści.
Jan Neck Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Gubił się rytm już w końcówce I zwrotki. Korekta: [quote]Zabrakło jej odwagi, nadziei czy lęku, pamięci pogrzebanej w utraconej ziemi. Wtedy świat cały stanął gwałtem w miejscu, choć ona tak bardzo pragnęła coś zmienić. Po wszystkim wszystko błahostką zrodziło, mocno przezroczyste i powietrzem suche, szeptało życie, że śmierć lichą chwilą, By można ją śmiało palcem wykruszyć, zaś epitafium nie wrzeszczało „jeszcze”. ------------------------------------------------- Powiedziałem tylko, że się przeziębiłem z problemów ciężkich jak chmurka na wietrze. Bez żalu odparła: mój ojciec nie żyje. Bez smutku w treści.
Jan Neck Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No co jest z wami? Jaki jest pożytek z warsztatu, skoro nikt nie komentuje?
Fly Elika Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 cóż smutne, gdzieś przyczyna tego może być nie zbadana ponieważ ojca nie było i jednak nie ma , to jedyne co mi się nasuwa jak elegia to ojcu w sensie nie aż tak dosłownym (choć i może być dosłowne niestety), nie wiem co jeszcze nie wiem kto do kogo i to chyba też nie jest takie istotne serdeczności
Jan Neck Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie do tytułu mam mieszane uczucia. Długo zastanawiałem się, jak ten wiersz nazwać, a i tak ten wybór mi nie pasuje. Jakieś propozycje? Zdrówki!
Fly Elika Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie do tytułu mam mieszane uczucia. Długo zastanawiałem się, jak ten wiersz nazwać, a i tak ten wybór mi nie pasuje. Jakieś propozycje? może po prostu Ojcowie Zdrówki! może po prostu Ojciec serdeczności
Rekomendowane odpowiedzi