teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 lato w pełni po łąkach bzykają tęczowe owady od lasu żywiczna woń prowokuje zmysły leśnym duktem pójdźmy na poziomkową polanę zezwólmy pokusie uwieść soczyste i słodkie poczerwieniałe owoce twoich warg pragnę do woli kosztować
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Oj Dziewczę! Takie piękne porównania i malarskie. Super Mistrzyni. Miłego...
Anna_Para Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 "bzykają" - nie! Raczej dźwięczą, albo robią co innego! byle nie "bzykają"! Kosztować do woli- piękne! Podoba mi się (poza bzykaniem) nastrój lata i zmysłowość! Mniam!
Szkic Tylko Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 aż bolało że w mieście spędzam lato, gdy czytałam Twój wiersz! ale obudziła się jakaś tęsknota a to pierwszy krok do spakowania plecaka i zniknięcia:) a "bzykanie" też bym zastąpiła. słonecznie:)
Fly Elika Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 kojarzy się z powodu owadów zawsze jak chcą ?, uważam, że najlepiej po prostu :))) bzyczą słonecznie
aluna Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Droga Krysiu tego wiersza było mi potrzeba jak chleba! Całuuuuski! Ania
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Młodzieńcze piękny i młody, Ty mnie nie zawstydzaj... ja jeszcze umiem "piec raczki" na "liczkach" :)))) więc zmykam, bom teraz wyglądam jak dojrzała poziomka...aż wstyd, że się wstydzę :):):) Dziękuję Mirku. Sedecznie i cieplutko :-)
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, to "bzykanie" jest celowe i ma swoją wymową, nieco inną niż "brzęczeć", ale ma prawo Tobie się nie podobać... Dziękuję za "podobanie" całej reszty:) Serdecznie pozdrawiam :-)) Krysia
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że sprowokowałam do podjęcia decyzji, by opuścić nagrzane betony, jak już pierwszy krok, to łatwiej o dalsze. Życzę udanego urlopu. "Bzykanie"... no tak, malo eleganckie...i weź tu człowieku nie używaj tych samych słów :):) "brzęczałam" w kilku moich wierszach łacznie z owadami :), hehe...zobaczę, może się ugnę :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzisz Elika, można czytać po swojemu i o to chodzi...a autor? Czasami ma fanaberie :):), kiedy piękne lato, bywa nieco frywolny, swawolny, rozbrykany, rozbzyczany, bzyczący, brzęczący i ...he, he...czyżby mi odbiło czy "od rana mam dobry humor" ? :):):):):) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)) Krysia
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. E, chyba przesadzasz? Może raczej dorodnych poziomek? Mogą być truskawki, byle czerwone! Poszukaj... wokół i nie rób z nich przetworów :))) tylko "kosztuj" póki jeszcze świeże:) Buźka poziomkowa :-)) Krysia
Fly Elika Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzisz Elika, można czytać po swojemu i o to chodzi...a autor? Czasami ma fanaberie :):), kiedy piękne lato, bywa nieco frywolny, swawolny, rozbrykany, rozbzyczany, bzyczący, brzęczący i ...he, he...czyżby mi odbiło czy "od rana mam dobry humor" ? :):):):):) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)) Krysia przecież dyskusja pod twoim wierszem dotyczyła bzykają, czy ma tak być czy nie:) mi wpadło bzyczą bo tak jest z owadami, to moja sugestia ( nawet wiersza nie zmieniam) i nie mam nic przeciwko, że autor sobie myśłi frywolnie jak i sobie, że też myślę sobie frywolnie jak się kojarzą :))))) do owadowych wersów na zielonych łąkach i słoneczkiem pozdrawiam
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Ech no i kolejny raz piękny obraz przelany na treść :)) na początku pomyślałem, że pod lekką sielanką skrywa się erotyk, ale nie wiem czy dobrze ;) Bardzo mi się podoba ten wiersz :)) Serdecznie pozdrawiam... :))
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cokolwiek pomyśli Czytelnik jest dobrze :) Cieszę się, że się podoba :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)
Sfinks13 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Ciekawy krajobraz , który jednak jest malowany uczuciami, tylko jakimi? tego nie potrafię zgłębić serdecznie i ciepło 13
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu rodzaj uczuć wkomponowany w krajobraz, to coś jak pełna tajemnic "13"-tka...można odczytywać na swój własny sposób :):):) cieszę się, że zaciekawił dziękuję cieplutko pozdrawiam :-)
Sfinks13 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 wszystkie Twioje wiersze są ciekawe, tylko tak zawsze myślę o Twoim sercu , czy nie dość już uczuć? serdecznie i ciepłutko 13
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, skąd ta troska? Moje serce żyje dzięki uczuciom...ja chyba cała składam się z uczuć i z nich czerpię ogromną radość życia :):), ot wiesz, taki unikat :):) zresztą człowiek z wypalonymi uczuciami jest nieszczęśliwy...moje nie chcą się wypalić, wręcz przeciwnie :):) nawet gdy "gromy i wichry" z uczuć czerpię siłę, choć czasem aż nadto trzeba cierpieć...zawsze ktoś obok cierpi bardziej i warto mu podać rękę zapominając o sobie, co z kolei przywraca radość i tak w kółko :) radości i dobrej nocki :-)
Rekomendowane odpowiedzi