Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 w obecnym świecie gdzie uśmiech traktowany jest jak pieniądz który dawno wyszedł z obiegu a wyciągnięcie dłoni do bliźniego jako gest żebraczy w świecie w którym nic za nic i wszystko za wszystko staje się chlebem powszednim codzienną modlitwą pozwól mi wierzyć w człowieka i przed wejściem do twojego domu czekać
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 ja szara piechurka też myślę że trzeba czekać chociaż niektórym wydaje się że lepiej spławić "akwizytora" pozdrawiam serdecznie
aluna Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo Droga chciałam zacytowć najbardziej podobalskie,ale po czytaniu nie raz podobasie caluśki! Świetnie i już! Uściski!
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano, niestety! Dziękuję za czytanie i słowa. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo Droga chciałam zacytowć najbardziej podobalskie,ale po czytaniu nie raz podobasie caluśki! Świetnie i już! Uściski! Dzięki, miło mi, odściskuję serdecznie - baba
Magda_Tara Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 :)) do mnie nie pukaj wchodź :*
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, Migdałku: wejdę i ZJEM! :)))))) Dziękuję, ściskam - baba
Być Może Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 ważny temat tak mi się odczytało : dłoń do bliźniego to gest żebraczy w świecie nic za nic wszystko za wszystko uśmiech jak pieniądz wyszedł z obiegu pozwól mi jeszcze wierzyć w człowieka przepraszam za pchanie łap w nieswoje:) pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli łapy po to się pchają, żeby napisać coś tak ładnego - niech! Zapraszam na przyszłość "jak swój do Swojego". Ładnie. Dziękuję, pozdrawiam - baba
Sfinks13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 podoba się wiersz, gdyż zawiera prawdę obecnej rzeczywistości nad którą każdy powinien się zastanowić i wyciągnąć wnioski dlaczego tak jest. Dla mnie jest to cenne liryczne przesłanie, gdyż może czegoś nauczyć serdecznie 13
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli ktoś płacze na ulicy, to ludzie zatrzymują się, ciekawi pytają - dlaczego? Niewielu mówi; w czym mogę pomóc? Na szczęście, tacy też są. Za często jednak lubimy przypisywać ludziom z góry złe intencje, może stąd te plastikowe uśmiechy, sztuczne gesty. Dziękuję, miło, że czytałeś, pozdrawiam - baba
Sfinks13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Baba znieczulica ludzka jaka panuje w Polsce przez rozwarstwienie społeczeństwa sięga już zenitu i właśnie takie wiersze dla mnie są cenne, gdyż uczą i to nie jest pisanie o kwiatkach i rabatkach ale poezja zawierająca w sobie moralitet i połączenie tych gat. literackich dla mnie osobiście jest prawdziwą sztuką i nie piszę żeby Ci schlebiać, ale właśnie polonistycznie ciekawie te gat. skrzyżowałaś, co zapewne nie każdy potrafii i nie każdy to dostrzeże serdecznie i ciepło 13
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że są młodzi ludzie, którzy myślą tak jak Ty! Dobej nocki! baba -heeej!
Baba_Izba Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Tu zawsze przyjemnie :) Baba pokazała że świat jeszcze jest piękny Pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjemnie jest tam, gdzie mili ludzie przybywają, dziękuję serdecznie i zapraszam w przyszłości, dziękuję również za ciepłe słowa, serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi