M._Krzywak Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Gdzieś jest, rycerzu jasnej chwały mierzysz tam, gdzie nikt nie zadał rany na jeden cios czekam w noc ciemną zadany przybywaj tu, Tristianie z ksiąg wydany w drżeniu kusz bój - trup zsuwa się ze ściany w zaułkach krew, znów szarpią mur tarany wyniosły głos, że znowu mecz wygramy bij wroga bij i pchnij go już, kochany jaki to grzech, wszak tylko śmiech, choć z krwią wylany wyważ drzwi, no prędzej wchodź, bo zamykamy bo matka znów zabrała klucz - patrzy przez szpary jak bierzesz miecz, by w łoże lec– znowu pijany.
Almare Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 nie kumam, sorry! :)) to jakiś skręt lub zakręt i przyznaję, wypadłem!
aluna Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Prześwietny,nie do wiary porównania ...no i puenta!!! Pozdrawiam Autora pięknego zamysłu!!!
Judyt Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 tytuł w jakimś obcym języku m..., treść- bolesna prawda rodem z narodu, no i tyle; J. a przy okazji dziękuję za Pańskie słowo pod tym i owym(....) trochę się nauczyłam słów takich jak pleonazm(:
M._Krzywak Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Almare - a bo to taki figlik się zrobił :) aluna - to ja dziękuje za pozdrowienia i wrażenia na gorąco Judyt - tytuł znaczy: "dumania zakochanej" (czy jakoś tak podobnie). A za słowa nie ma co dziękować, ostatnio i tak opadłem z sił :( Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 oo..jeśli taki tutuł to pożeram na dziś, opada się czasem tak bywa, ale ale(...) odpocznienie Ci niech będzie dobrem; nietypowo napisane- drugi raz się wczytywała, -any, -any..pewnie tak musiało być; J.serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 No, i leci kabarecik! Przydał mi się bardzo, dzisiaj miałam smutnawy dzień, wiersz mnie rozbawił. Dziękuję. Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi