Danka Kot Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Danka Kot Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
teresa943 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 z idiotyzmem ciężko się zmierzyć gdyż prawdę uwięziono w urnie z prochów jeszcze zakwitną kwiaty i ozdobią puste trawniki Zło jest krzykliwe i butne, trudno więc z nim się zmierzyć w uczciwej walce na argumenty, jednak w wiersz przekazuje nadzieję, że w końcu dobro zwycięży (wydaje mi się, że tu chodzi o dobrą poezję), bo ono przetrwa w sercach prawych ludzi (rozmiłowanych w pięknie czytelników). To taki miks myślowy. Choć wiersz nie jest dedykowany, jednak czuję, że ma konkretnego adresata :))) Serdecznie pozdrawiam. Krysia
aluna Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wprost ...w pięknych metaforach... "z idiotyzmem ciężko się zmierzyć gdyż prawdę uwięziono w urnie z prochów jeszcze zakwitną kwiaty i ozdobią puste trawniki " Podobalskie! Serdecznie!
Baba_Izba Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Danusiu, czy nie powinno być "tyranii" (w dopełniaczu?) Przeczytałam, ciekawa idea, forma, moim zdaniem, taka sobie. Serdecznie pozdrawiam - baba
LadyC Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Aj zaś się czepnę ;)) Albo nie? Aż mnie korci jednak LadyC
LadyC Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przez Lady mi proszę, ponoć Panie (też!) już dawno wyginęły A szmira - nie, nie szmira Nigdy tak nie nazwałam konkretnego tekstu, bo nie mam odwagi. Tym bardziej nie nazwę tak tego wiersza A że mam zastrzeżenia -> ja rzadko kiedy nie mam - marudna jestem ;) Do wiersza -> jest dosadny - zbyt dosadny msz Zastanawiałam się nad jego rolą. Potem wybrałam sobie słowa, których nie lubię -> oto one: frazesy, mądrość, idiotyzm, prawy wiatr (jest taki? bo dla mnie wiatr to wiatr - kocham wietrzne pogody) strawa, zbrukana, zadufanych (zbyt starodawne ->powodują efekt nadęcia a może tylko wzniosłości) Autorko - dla mnie to poezja zaangażowana Zbyt mocno grają w niej emocje, nieujarzmione, negatywne, oskarżycielskie. Przelewają się na czytelnika złą energią. Nie taka rola poezji. Chyba. Co nie znaczy, że jestem za mijaniem trudnych tematów - nie. Ale poezja zaangażowana jest rodzajem szczególnie wymagającym od autora ujarzmienia emocji, ukierunkowania siły wyjątkowo precyzyjnie. No tak sobie mędrkuję Ale raczej traktuję tę wypowiedź jako polemikę z aktorką - nie trzeba się ze mną zgadzać. Dyskutować jednak należy. Co niniejszym czynię. Z szacunkiem szczególnym LadyC
LadyC Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
okruszek i orzeszek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Bardzo mądre przesłanie z nadzieją, że szlachetność i mądrość zwycięży głupotę. Wiersz refleksyjny. Serdecznie pozdrawiamy :):)
Danka Kot Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Rekomendowane odpowiedzi