Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• gdy nie mam pomysłu na wiersz wychodzę z domu i idę przed siebie by zobaczyć usłyszeć to i owo ukryć w pamięci   licząc że w domu po obróbce urodzi się nowy wiersz o drzewach i miłości - o tych którym dokucza samotność   gdy nie mam pomysłu nie błądzę po suficie otwieram drzwi byłego zerkam na  horyzonty które cieszą   w nich odnajduje to coś do nowego wiersza który zapłacze albo się uśmiechnie będzie szczery
    • Ilu było; goły buli.    
    • Jak powiedział ks. J. Twardowski:   (...) wszystko psu na budę bez miłości
    • @Roma Jako dziecko omijałam kałuże, ponieważ przeglądało się w nich niebo. Do nieba było wysoko, a w kałuży niebo było głęboko, bałam się, że mogłabym się utopić, pamiętam to. Teraz śmieję się z tego, ale wtedy, nie było mi do śmiechu. Z dziećmi trzeba uważać i myśleć co się mówi. Mały Juruś, był takim słodkim dzieciakiem, że kiedyś powiedziałam mu, że chyba go zjem. Mój ty smutku, jak on się wtedy przestraszył i rozpłakał, nie mogłam go uspokoić, już nigdy tego nie powiem żadnemu dziecku.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Odniosłam sobie ten fragment do kogoś, kto może pogrążyć Cię na dnie, ciągnąć za sobą.
    • @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat. @Dominika Moon Ogród mi zamroziło... kwiatki na ziemi,                                  obejdę się smakiem, synu w przeszłość zerknij!   Pozdrawiam, taki mamy klimat.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...