Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Marek.zak1Marku, nie bardzo rozumiem co masz na myśli, twierdząc wiosna życia nie wróci. Wyjaśniam, ja tak nie mam. Nic takiego nie wynika z utworu, pomimo to że chcesz coś uwidocznić to ta myśl jest tak odległa że trudno bez Twojego wyjaśnienia to wyłowić.
    • @sam_i_swoi Każda ma swoje uroki, a to refleksja na temat częstych powiedzeń typu, dawniej to było....nawet jak to dawniej było za komuny, czy w stanie wojennym. O złych rzeczach się zapomina, ale ta wiosna życia nie wróci. Wyjaśniam, ja tak nie mam.  Pozdrawiam
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zwróciłam uwagę w Twoje wypowiedzi na jedno niezwykle ważne słowo: PROPONUJE. I jeżeli to nie jest eufemizm, jest to pewnie przyjęcia w pewnych sytuacjach, taka wymiana "formalności". Wiesz, tak jak babcia do dziadka,. to mogę Ci napisać :-) Ale niestety w życiu, wiele jest nie w porządku i dlatego nie dałam serduszka samej miniaturce, chociaż autorkę bardzo lubię. Bo.. kobieta jest stroną zawsze słabszą w takiej relacji. I często to, że się jest miłym wobec ludzi zwłaszcza trudnych, to ten "w przenośni" całus lub "w pysk", zupełnie po bandzie. Lapidarność nie zawsze jest zrozumiała.   Miłego dnia.       No dobrze, dam serduszko ;-) Pzdr :-)
    • @Waldemar_Talar_Talar o każdej porze bywa czymś innym w słońcu na przykład barwną paletą w chłodzie poranka mglistym woalem nocą - poetów - marą,  przybłędą  
    • Witam Marku :) Uważam że wszystkie cztery są dobre, i choć pora nie jem, to pór tych nie przegapię bo ja bez nic nic, a one te pory będą zawsze istnieć nawet beze mnie :) i portkami ich nie nazwę ani gaciami bo od roku dostanę naganę :)  (4 pory roku vivaldi) P:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...