Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jakie to mądre, co napisałeś. :-) @beta_b Piękny wiersz, bardzo emocjonalny. Pozdrawiam:-)
    • @Poet Ka   i ja się roześmiałem :)))))   dziękuję.
    • @viola arvensis   moja ulubiona Poetka:)   czekam na Twój trzeci tomik poetycki a Ty o "pani D."    a "pani D."  to siła  niemal ontologiczna.   nie tylko stanu psychicznego, ale bytu który zawłaszcza przestrzen  istnienia.   to bardzo bliskie egzystencjalnemu doswiadczeniu człowieka o którym pisali choćby Jean -Paul Sartre czy Albert Camus.   a pisali tak:  kiedy coś obcego i bezlitosnego wdziera się w samo centrum "ja" - egzystencja cierpi katusze   porusza mnie też cielesnosc Twojego  języka - "patroszy" , "wysysa" , "tłucze"  jakbyś pokazywała że cierpienie psychiczne nie jest abstrakcją tylko czyms piekielnie  dotkliwym fizycznie.   dzięki temu "pani D."  przestaje być metaforą  a staje się doświadczeniem które naprawdę się dzieje.   I chyba najmocniejsze jest to odwrocenie że to nie człowiek doświadcza depresji  ale że to ona wybiera człowieka.   Twój wiersz to ogromna siła poetycka.   i to tyle proszę Pani:)    
    • bardzo fajne   pani na D nie chodzi sama ma swą bliźniaczkę panią na P ta mniej krzykliwa też pusta dama bo gdy ją wpuścisz skończonyś żeś    obie wrażliwość twą zamykają oczy nieczułe na innych los a z życia biorą wręcz garścią całą człowiek uśpiony leci na dno   pozdrawiam
    • @.KOBIETA.   Tak? To napisz mi na priv co najbardziej lubię. Zobaczymy czy jesteś Pani Ekspert, czy może na wyrost.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...