Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

gdy zamykam oczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy zamykam oczy,
powoli dotykam cię myślami.
Czując jak smakują ci moje palce
zaczynam toczyć czereśnię po talerzu.
A po chwili słuchasz
co mówi mój język.
Wiem że wejdziesz do mnie
przez mój pępek,
jesteś taka maleńka.
Teraz obydwoje czekamy
chwili gdy wydrzesz ze mnie
nasze nienarodzone dzieci
a zabrane oddechy
uczynią nas kawałkiem kosmosu.
...
Gdy otwieram oczy,
mrużę je odruchowo,
zmęczone światłem pustego ekranu.

01.12.01

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• z niedomagania i z niedołęstwa  łączmy się w bólu    niesiemy klątwę pokoleniową  krztusiec suchoty dźwigamy traumę, co aż do ścierwa  toczy z nas soki słowem za słowo  byle do skutku nic nie uchroni   łączmy się w bólu
    • Bóg pani to postać czysto materialna i człowiecza - nic wspólnego nie ma z jakąkolwiek duchowością, tworzy on system hierarchiczny, a on z kolei tworzy wyścig szczurów - intrygi - ZŁO w czystej postaci, ogranicza ludzką WOLNOŚĆ i obniża poziom Ciała i Umysłu i Ducha, dobrym przykładem duchowości jest Jan Paweł II - często unikał on intryg w Watykanie i na łonie natury rozmawiał ze Świętą Matką Natury, oczywiście: pani wewnętrznie jest pusta - zero duchowości, duchowość można rozpoznać za pośrednictwem słowa pisanego, na przykład za pośrednictwem Nowego Testamentu - szczególnie polecam Ewangelię według Świętego Jana, gołym okiem widać - nie czytała pani Biblii - co jest charakterystyczne u katolików, polecam również film: "Zanim się rozstaniemy" - ręce mi już opadają...   Łukasz Wiesław 
    • @Nata_Kruk a dziękuję Ci za sugestię i bardzo serdecznie pozdrawiam! @poezja.tanczy dziękuję Ci! Pozdrawiam  @Leszczym dziękuję za serduszko, pozdrawiam 
    • Twarze odziane W tusze i farbę Twarze widoczne Białe jak papier Co tam ukrywasz Pod tą maskarą Co chcesz zasłonić ? Tą ciemną barwą Dziwne odcienie różu i bieli Mają przekonać Nas do twych celi Powiedz mi proszę Po co się starać ? Zasłaniać siebie Ciągle udawać
    • @Łukasz Jasiński czasem pary rozumieją się bez słów:) żyję w wyidealizowanym świecie, patrzę na Boga przez pryzmat człowieka, tylko ludzie kochający Boga mnie zainteresują, bo za tym idzie duch, który prostuje ich ścieżki i nie ma mowy o jakimkolwiek nałogu:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...