Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Roma Wolność to piękna idea i jeszcze piękniejsze słowo, lecz posiada swoje ograniczenia.  Szczypta wolnej woli zawsze jest nieodzowna w szarej codzienności.      Pozdrawiam!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Stary_KredensPrzychodzi taki czas w życiu, że nadzieja pozostaje tylko pytaniem. Pozdrawiam serdecznie!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• według mnie to bardzo spójny wiersz i przejmujący, to chyba dobre słowo. To jak go czytam bardzo mi się podoba
    • @Rafael Marius masz rację, ale mimo różnic w podejściu do pewnych spraw, w poglądach zawsze warto próbować zrozumieć się nawzajem. To w połączeniu z szacunkiem może dać naprawdę dobry efekt. Dobrej nocy Rafael ;)
    • Co mi zostanie z intymności myśli  Czy choć jeden prawdziwy cień ?   Ludzie przychodzą i odchodzą  Tak jest też ze zdarzeniami Nie chcąc się stajemy Nie mamy ku temu woli   Coś jest u zarania a jednak jest często ślepe i bezrozumne i to wcale nie w jednostkowym wymiarze i dokądś pędzi    Jednak zawsze stanowię odrębność  I czuję ją  Czasem nazbyt boleśnie  Nikomu nie mogę jej oddać  Nikt nie może jej ode mnie wziąć    Możemy jednak być razem I jesteśmy czasem nawet bardzo Czasem jednak bardzo osobno   Kiedy zaczyna się kalkulacja odchodzi miłość i zrozumienie Co zwycięża? Byłoby pięknie żeby miłość  Ale to chyba kalkulacja jest w cenie Natura, ot i wszystko  Zawsze kalkuluje co jej się bardziej opłaca  Jednak zostaje nadzieja  Tylko na co?  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...