Cygarus Pol Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Srebrzystym blaskiem Rozcina księżyc Rzymskim carrusem Zaprzężony w dwa rumaki Podróżuje po Sklepieniu nieba I rozsypuje Na mlecznej drodze Srebrne płatki Fantazyjnych kwiatków Matczyną dłonią Rozgwieżdżone niebo gładzi Zawieszone bezładnie Na filarach Ogrodu Semiramidy Buduje nocne mosty Plecze złocistą sieć Ludzkich snów W oddali płacz dziecka słychać Tu na rogu młodzieniec pijany Tnie się z rozpaczy Boże! przez robaki zżarta Kraina zmroku Gnije w akcie autodestrukcji Księżyc srebrne wlecze nici Księżyc płacze ludzkimi łzami A w mistycznym Labiryncie Dedala Przenika mnie złocista sieć Jaskrawych gwiazd I na kolana padam Zamykam oczy Czuje jedwabną chustę Bogini Seleny, co ociera moją twarz I szepcze mi czule: Zgaście pochodnie, zakryjcie księżyc Schowajcie gwiazdy Wierze w nieznaną krainę Pełną fantazyjnych kwiatów Delikatnych zapachów, Świat, gdzie marzenia są największe z przyjemności Świat, gdzie wszystko jest doskonale i radosne
Baba_Izba Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Wiersz, powinien tak zainteresować czytającego, żeby przynajmniej doczytał do końca. Do końca tego wiersza, trudno dobrnąć, niestety. Brak komentarzy pod wierszam - też coś o nim mówi. Prawdopodobnie jesteś początkującym, życzę Ci jak najlepiej. Za wiele chcesz powiedzieć na raz. Na początku pisz krótsze wiersze, przede wszystkim, przed przystąpieniem do pisania, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: o czym ma być wiersz (temat), i w jaki sposób chcesz to wyrazić. Życzę sukcesów (przyjdą!), pozdrawiam - baba
Monika_Gromala Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Jak dla mnie mdły. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi