Wiechu J. K. Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Poezja jest po pierwsze Powietrza świeżego oddechem Zapyleniem wiersza – kwiata Pocieszeniem dla świata Dnia każdego tworzeniem Przemijającym wspomnieniem Poezja jest po drugie Tym krótkim wierszem w noce długie Słońcem duchowym I ogrzewaniem marzeń Źródłem niebiańskich Nadzwyczajnych zdarzeń Poezja jest po trzecie Potrzebna ludziom na tym świecie Mądrości jest zrozumieniem W każdym życia odruchu, w każdym myśli wzlocie I w odpoczynku i w czoła pocie Zawsze i wszędzie, teraz i gdy nas nie będzie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 poezja aż tak zaangażowana - bez wyboru, musi być dobra, choć rodem z okolic Częstochowy ;) pozdrawiam Jacek
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny Jacku ;) pozdrawiam Wiechu
Monika_Gromala Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W zabawny sposób rozpoczynasz poszczególne strofy - Poezja jest po pierwsze itd. Czytelnik mimowolnie musi się uśmiechnąć :) Jednak nie podoba mi się chaotyczna budowa utworu i nawet jeśli jest to twórcze, to dochodzi się do wniosku, że to wszystko gdzieś się już słyszało. Najprościej "liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal." pozdrawiam :)
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W zabawny sposób rozpoczynasz poszczególne strofy - Poezja jest po pierwsze itd. Czytelnik mimowolnie musi się uśmiechnąć :) Jednak nie podoba mi się chaotyczna budowa utworu i nawet jeśli jest to twórcze, to dochodzi się do wniosku, że to wszystko gdzieś się już słyszało. Najprościej "liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal." pozdrawiam :) Witam Cię Monika! Napisalaś: "Czytelnik mimowolnie musi się uśmiechnąć :) " - i w tym rzecz, bo przecież uśmiech jest jak poezja czym go więcej tym lepiej. pozdrawiam Wiechu :)
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kimże jest poeta, proszę autora? cmoook
Monika_Gromala Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W zabawny sposób rozpoczynasz poszczególne strofy - Poezja jest po pierwsze itd. Czytelnik mimowolnie musi się uśmiechnąć :) Jednak nie podoba mi się chaotyczna budowa utworu i nawet jeśli jest to twórcze, to dochodzi się do wniosku, że to wszystko gdzieś się już słyszało. Najprościej "liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal." pozdrawiam :) Witam Cię Monika! Napisalaś: "Czytelnik mimowolnie musi się uśmiechnąć :) " - i w tym rzecz, bo przecież uśmiech jest jak poezja czym go więcej tym lepiej. pozdrawiam Wiechu :) A widząc, że porównujesz uśmiech do poezji, uśmiechnę się jeszcze bardziej i przyznam Ci rację :)
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 A widząc, że porównujesz uśmiech do poezji, uśmiechnę się jeszcze bardziej i przyznam Ci rację :) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 19:34:25, napisał(a): Monika Gromala Miło mi i tak bardzo uśmiechowo :))))
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 a kimże jest poeta, proszę autora? cmoook -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 18:45:50, napisał(a): zak stanisława Komentarzy: 12404 może autorem uśmiechów...też ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi