aluna Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 W letnim upale dostrzegam brąz lata ubrany w niebieskie oczy morza, krople , kamienie. * Zanurzona w błękicie myślami błądzę po piaszczystej plaży szukając ukojenia. * Smak cytrynowej wody w szklance oszronionej ,mętnej studzę myśli... a miało być bez pożegnania . * A miało być bez pożegnania. Letni wiatr przywodzi wspomnienia. Zamiata pukle traw. Przypadkiem wróci...
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Początek okropny (w letnim, brąz lata) potem tylko kiepsko (banalnie, nudno) Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dzięki za wzgląd BARBARO! Koniec lata właśnie jest smutny i nostalgiczny,a ubrani w brąz...! Żałuję że tak wiersz odebrałaś! Pozdrawiam!
aluna Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dziękuje pchło szachrajko że zechciałaś przeczytać ...moje pisanie! Pozdrawiam serdecznie!
Don Silencio Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 kierując się tytułem MIAŁO BYĆ może miało być: W letnim upale dostrzegam brąz jesieni - to już się tak zrobi barokowo niemiło ubrany w niebieskie oczy morza, krople i kamienie - po co ta tęsknota, a kamieniami to inkrustowane takie brązowe jesienne próchno i już jest tęskno Zanurzona w błękicie myślami błądzę po piaszczystej plaży szukając utopienia - znów trochę niebezpieczniej, jakkolwiek konwencjonalnie wciąż Smak cytrynowej wody w oszronionej szklance (jak lodem to wystarczy oszroniona) rozbudza myśli a ciało, bez poganiania - jak ten upał jest i taki jeszcze męcząco fatalny to taka szklaneczka dobrze robi na myśli i ciało, niektórych za bardzo może pobudzać względem peela - peelki A miało być bez poganiania. Letni wiatr przywodzi. (po co te wspomnienia, ad. tęsknoty etc) Zamiata pukle traw. Przypadkiem zawróci... - wiatr bywa trudnym kochankiem, zwłaszcza w lepkie upały też mnie się nie podoba tak jak to przeczytałem starałem się jak najmniej ingerować, ot jedna literka to tu to tam, jedno słówko
aluna Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dziękuje Don Silencio za wnikliwy komentarz! Miło mi że poświęciłeś tyle uwagi moim przemyśleniom...! Serdecznie pozdrawiam! P.S.obiecuję że p
Rekomendowane odpowiedzi