Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 popycham miesiące nieciepliwość zawęża przestrzeń coraz ciaśniej tam gdzie niedopinająca się bluzka nasłuchuje pierwszych poruszeń przytulę oddechem pogłaszczę wzrokiem przykutym do lustra dłoń zbyt szorstka na twoją niewinność
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 nie wiem o czym to jest ale podobało się jak wtedy; płoniaście
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Judytko:)...jest oczywiscie o ciąży;)ucałowania:)
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Judytko:)...jest oczywiscie o ciąży;)ucałowania:) o dzieciąteczkuaa..no to dobrze myślałam (nie ma za co), wszyćkiego co dobre
Baba_Izba Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Podoba mi się takie ciche, spokojne kochanie, ("pogłaszczę wzrokiem przykutym do lustra" tego człowieczka, który wkrótce stanie się dla peelki całym światem. Naturalnie mówię to o wierszu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rachel_Grass Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 puenta jest rozbrajająca. przedsmak matczynej opiekuńczości sprawia, że cały wiersz staje się prawdziwy, aż prosi się, by w niego uwierzyć. (nie rymuj, Beato, mówię cicho, w nawiasie, żeby nikt się nie zbulwersował, bo dużo lepiej jest na biało ;)) pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 baaardzo, ale kieeedy to było? (u mnie):)) Podoba się budowa wiersza i treść tak ładnie poprowadzona:))) pozdrawiam serdecznie:)) Ewa
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Judytko:)...jest oczywiscie o ciąży;)ucałowania:) o dzieciąteczkuaa..no to dobrze myślałam (nie ma za co), wszyćkiego co dobre pozdrówki Judytko:):)
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo ciesze sie ,że choc troche udało mi sie oddac uczucia peelki w tym stanie :)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no ciagnie mnie do tym białych:);)...To zalezy Rachelko od wiersza, czasem wyjdzie czasem mniej:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj u mnie tez juz dobre pare latek temu;)ale fajnie bło;):) cmok:)
M._Krzywak Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 A ja mam wrażenie, że to bardzo kobiecy, bardzo celny i bardzo dobry wiersz. Piszę tutaj jako obserwator, chociaż ta "szorstka dłoń" nie sprowadza wiersza do jednowymiarowego, matczynego odbioru. Dłoń jest czemuś winna (przeżycia, doświadczenie, nabyta mądrość) i widać obawę o nowe, niewinne życie. Wg mnie - dobra poezja. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 juz ten wiersz okreslałem, ale powiem jeszcze raz superasty czy z rymami czy bez , a rymować z głową to sztuka, chodzi nie o rymy typu ami ami imi imi , tylko Brutus, Budrys pozdrawiam bestia
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Michaś:):)faktycznie ta dłon ma wiele znaczeń-przezycia, doświadczenie, ale z drugiej strony lęki,panika słowem wszystko czego zaznaje kobieta w ciąży;)pozdrawiam:):)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki bestyjko:0pozd.
bezsenna81 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 wiersz bardzo dobry,podoba się:)
zak stanisława Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za Michałem :) pieknie, sie wzruszyłam Beatko cmook
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki i pozdrawiam:):)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za Michałem :) pieknie, sie wzruszyłam Beatko cmook ooo...fajnie Stasiu miło mi :) cmoook:)
Oxyvia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ładnie powiedziane. Pamiętam te miesiące - ach, jak się poganiało czas! A teraz - chciałoby się wrócić do pieluch... :-) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi