żylasty drąg Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 nastał wieczór uroczy być może i proroczy zdarzenie dzisiejsze może być też jutrzejsze płatkami kwiatów usłany ogród ukochany czuję kolec róży nadzwyczaj duży prosto w serce kłuje już wiem co czuje uczucie przyjemne od lat niezmienne czuć je w całym ciele nie chcąc od życia zbyt wiele z dystansem patrzę na nie prosząc ciebie Panie by to pragnienie odwieczne nie było znów zbyteczne... wiersz napisany pod wpływem chwili, z myślą o tajemniczej forumowiczce, niewiele o sobie mówiącej - Almare. pozdrawiam:)
bestia be Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 rymowany ale nie jestem przeciwnikiem rymów, podoba sie i ta koncówka, gdyż jest tak naprawde zagadką pozdrawiam bestia
Almare Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 mówisz róży kolec lecz to słowa słowa marne mówisz boży palec przyłóż panie odlatujesz... a jak życie ja się pytam w ciężkim trudzie w znoju ciągłym a nie w tańcu tak jak chcemy słowa dwa obrócić trzeba tak by zawsze był poemat ja i ty zmieniać ciągle w jedno my
Oxyvia Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Almare, Almare, Ty Kokietko-kłamczucho! ;-)
Rekomendowane odpowiedzi