bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Za oknem stopniały śniegi, wiosna spycha kry do morza. Znowu przyleciały jaskółki w chmurach kreślić wykresy. Za miastem jest małe odludzie, gdzie w rosie lśnią przebiśniegi, wiewiórki hasają po drzewach, siedzę na zbutwiałym pniu-myślę. Chciałbym opisać krajobraz, jak mizantrop postrzega świat. Jednak wena przeszkadza, cicho, ogródkami oznajmia: -Kiedy opiszesz ciszę i oprzesz się o tęczę, poprowadzę twoje dłonie do wiecznego żywota.
aluna Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jak zwykle romantycznie i ciepło! Pozdrowionka ciepłe!
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 hehehhe zawsze mnie rozbawiasz ALUNA, dzieki za odwiedziny i przeczytanie serdecznie pozdrawiam bestia
aluna Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga bestio jakżeby inaczej ,życie przelewa nam się przez palce,na to nie mamy wpływu! Pozdrowionka!
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 ale masz wpływ na zmianę wierszydła pozdrówki bestia
Ewel K Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Za oknem stopniały śniegi, wiosna spycha kry do morza. Znowu przyleciały jaskółki w chmurach kreślić wykresy. (usunięcie zbędnego "by" równa wersy do całej strofy) Za miastem jest małe odludzie - tam w rosie lśnią przebiśniegi, (mi lepiej brzmi, zrobisz, co zechcesz) wiewiórki hasają po drzewach, siedzę na zwalonym pniu i myślę. (ten zwalony mi nie pasuje, potocznie brzmi, może za dużo czasu spędziłam wśród patologii, kto wie;) Chciałbym opisać krajobraz, jak mizantrop postrzega świat? (czy to na pewno jest pytanie?) Jednak wena przeszkadza, cicho ogródkami podpowiada: - Kiedy opiszesz ciszę i oprzesz się o tęczę, do żywota wiecznego poprowadzę ci dłonie. Wyrównałam wersy do długości wersów w poszczególnych zwrotkach. Ogólnie całość pozostanie nierówna, ale razi to tylko me oko, bo czyta się dobrze. Jeszcze nie pozdrawiam, bo wiem, że będzie dyskusja;)
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 natura zdaje się zbliżać potrafi, płoniaście
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 wiesz dziewuszka ja tak za bardzo nie umiem pisać , tak mistrzowsko jak ty może mi doradzisz, gdyz kto ma mi pomóc, a zazwyczaj sie nie odzywam, gdyż np Twoje wiersze są ładne i czasami nie zabieram głosu, gdyż już jak widze same pochwały to wydaje się to zbędne. Jednak dziekuję za przeczytanie i odwiedziny moich skromnych progów. pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 nie rozumiem dziewuszka zawsze jestem oryginalny, a może znałas jakiegoś krasomówcę, ja raczej prosto piszę i nie uzywam słów z encyklopedii. Kto wie? z całym szacunkiem bestia
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ewel K dzieki za odwiedziny i poprawienie , borykam sie z tymi równymi zwrotkami i czasami nie wychodzą, odnośnie tego pytajnika to może być , lecz nie musi. Pomyślę nad tym ,ale ostatnia zwrotka teraz mi sie podoba pozdrawiam bestia
Ewel K Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myśl, myśl, do Ciebie ostatnie słowo... pozdr
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Judytko dziekuje za przeczytanie i odwiedziny i pokrzepienie duszy serdecznie pozdrawiam bestia
patti patti Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 wiesz bestio mnie podoba się twój wiersz nawet bez poprawek jest ok pozdrawiam:)
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 patti ty zawsze serduszkiem jestes za mna hehhehhe i chwała Ci za to i włąśnie za to Cię szanuję, gdyz jestes ,,szczerowinka" serdecznie pozdrawiam bestia:):):):):):) ale poprawki jednak musza być, gdyż nikt nie jest idealny , a Ewel K ma racje
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma za co bestio, ludzie też czasem powinni sobie służyć hmm polecam Ci jeden z moich starych wierszołów'publikacja za rękaw chwytana' płoniaście
Poskromiciel_Piura Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Piszesz niezłe wiersze, trzymaj tak dalej. Pozdrawiam!
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 oj Poskromicielu Piura dzieki za taka opinię to 1 tak wyrazista jak plus , a to już 4:):):):) Wiesz z tymi wierszami to różnie bywa, a i pomoc jest mi niezbędna, gdyż kazdy się myli. Jednak szacunek za przeczytanie i wdepnięcie w skromne progi. serdecznie pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Oj płoniaście Judytko już lecę czytać Twój wiersz dzieki za ponowne wdepnięcie nastepny raz wypijemy co? szampan, wino, coca cola. pozdrawiam bestia
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (:
nervous Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 to i Nerwowy człek skorzysta z okazji i się wypowie...słabo się znam na poezji i temu podobnych rzeczach choć ostatnimi czasy znalazłem ukojenie w pisaniu ,w każdym bądź razie choć moja opinia raczej mało ważna to wiersz jak najbardziej na plus! pozdrawiam :>
Rekomendowane odpowiedzi