Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• różowa sukienka    nigdy jej nie miała  a ciągle ją w niej widzę    może ... i wtedy  może ... dlatego    gdybym polubił błękit  pewnie i dziś  bym go oglądał  a tak ...   poezja  wyrasta z myśli …   7.2026 andrew  
    • gdybyś tylko wiedziała ile mam dla ciebie ziarenek piasku   nie potrzebowałabyś  plaż po sezonie  gdy idziesz kilometrami  nie widząc człowieka   gdybyś tylko wiedziała jak jesteś mi bliska   przez chwilę będę dla ciebie kwarcem   zanim popłynę  szklistą doliną
    • @Stary_Kredens  Dziękuję za docenienie treści. Samo morze także uwielbiam, pozdrawiam ciepło

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Stary_Kredens dziękuję za opinię doskonale wiem co chciałem powiedzieć. Tekst jest o mechanizmie infekcji świadomości. Pokazuje że człowieka najłatwiej podbić nie siła a narracja. W każdej ze zwrotek jest pokazany inny mechanizm uwodzenia. Refren jest kulminacją manipulacji zachęca do rezygnacji z granic w imię bezpieczeństwa superorganizmu. Samo outro to już zupełna przewrotka bo jest w tym otrzeźwienie zainfekowanego ale równie dobrze może być sugestia że dotychczasowy pasożyt sam się stał zainfekowany. I to się nigdy nie kończy. Mem to jest nośnik takich infekujących czynników. Pomogłem?
    • @Lidia Maria Concertina a nie "Vici"?   uważam, że to intrygujący i bardzo kobiecy wiersz 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...