Koval_ZNowin Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 miałeś w swoim świecie pięć obitych krzeseł nie lubiłeś jadać sam zawsze ze zmysłami miałeś ręce poprawiające czapkę na każdej z trzech głów tonęły w palcach miesiące niedoceniane przez oczy wchodziły obrazy podświadomie kasowane miałeś ich a teraz idziesz sam w śniegu piesze pasy jak antonowy cień jabłka z jabłoni padają ci do nóg jednośladowych
zak stanisława Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 jakoś psiakoś Kovalu, nie ten teges, ale nie mam głowy coby poradzić :P cmoook
Koval_ZNowin Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo mi się rytmika wdarła. tralalalalalrala:) pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ta ostatnia przemawia mimo senności (mojej :))a teraz idziesz sam w śniegu piesze pasy jak antonowy cień jabłka z jabłoni padają ci do nóg jednośladowych chyba obraz samotnego czlowieka, ktory utacił już wszystkich bliskich (a może kogoś najbliższego lub może kogoś "przegapił'?) i teraz idzie przez życie towarzysząc cieniom wspomnień...o ho ho...chyba się zagalopowałam w interpretacji:))), a tych wyżej na razie nie bardzo umiem pojąć;) ech, idę spać...dobranoc :)))
Franka Zet Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Myślę, że to, o czym pisze Teresa - przegapił jest słuszne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W pierwszych dwóch wersach rytm i rym niepotrzebnie się wdarł, ale i tak mi się podoba. Ale żeś był cwany ;)
Koval_ZNowin Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a najgorsze że światła dalej ze spokojem zmieniają się co minutę:) pozdrawia serdecznie:)
Koval_ZNowin Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przegapił lub nie docenił, nie pytałem go dokładnie:) dzięki za podobanie i serdecznie:)
teresa943 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a najgorsze że światła dalej ze spokojem zmieniają się co minutę:) pozdrawia serdecznie:) Może potrzeba elektryka ? Wiesz, do świateł potrzebny fachowiec... albo zmień zawód i sam się zabierz za uparte:)))) Serdeczne pozdrówki.
teresa943 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Aha, jeszcze chciałam dodać, że nie zawsze to, co wydaje się stacone, jest nie do odzyskania:)))
Koval_ZNowin Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a najgorsze że światła dalej ze spokojem zmieniają się co minutę:) pozdrawia serdecznie:) Może potrzeba elektryka ? Wiesz, do świateł potrzebny fachowiec... albo zmień zawód i sam się zabierz za uparte:)))) Serdeczne pozdrówki. Mój najlepszy kolega jest elektrykiem:)))))))))) pozdrawiam
Koval_ZNowin Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. różnie bywa, ale można zyskać nowe, ale my tak mamy że narzekamy a potem wspominamy dobrze:) czasem za późno, ale jeżeli mentalność silna to wszystko przetrzyma siły życzę:)
teresa943 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. różnie bywa, ale można zyskać nowe, ale my tak mamy że narzekamy a potem wspominamy dobrze:) czasem za późno, ale jeżeli mentalność silna to wszystko przetrzyma siły życzę:) Dzięki :)))
Judyt Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 o...no fajniasty wiersz dojrzała: mmm jest w nim jakaś prawdziwość z wyczuciem napisany :)ciepłoniaście
Koval_ZNowin Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę jak wino długo w głowie przeleżał:) dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę jak wino długo w głowie przeleżał:) dziękuję i pozdrawiam serdecznie:) aa..jak długo to znaczy że smakowicie zdaje się Kovalu kuj kuj nie ma za co:) wzajemności jak antonowy cień jabłka z jabłoni padają ci do nóg --> za to ogromnie dobrze, może dlatego, że kocham jabłka; poza tym Autor ukazał z tego co dobrze rozumuję, człowieka przepychu- może nawet współczesności, który staje się bardzo malutki w jednej postaci, gdzie ślady jego stają się jednośladowe( z czego wynika, że może to być puentowanie pozytywne, albo i nie), zależy jak tym jednośladem poszedł, czego już nie jestem w stanie odczytać, poza tym " trzy głowy" do jednośladu są niezłą ucztą dla wyobraźni, bardzo wieloznaczny wiersz, w porządku, stylistycznie się nie wypowiem, bo nie wiem czy teraz mogę:)ciepłoniaście
Koval_ZNowin Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę jak wino długo w głowie przeleżał:) dziękuję i pozdrawiam serdecznie:) aa..jak długo to znaczy że smakowicie zdaje się Kovalu kuj kuj nie ma za co:) wzajemności jak antonowy cień jabłka z jabłoni padają ci do nóg --> za to ogromnie dobrze, może dlatego, że kocham jabłka; poza tym Autor ukazał z tego co dobrze rozumuję, człowieka przepychu- może nawet współczesności, który staje się bardzo malutki w jednej postaci, gdzie ślady jego stają się jednośladowe( z czego wynika, że może to być puentowanie pozytywne, albo i nie), zależy jak tym jednośladem poszedł, czego już nie jestem w stanie odczytać, poza tym " trzy głowy" do jednośladu są niezłą ucztą dla wyobraźni, bardzo wieloznaczny wiersz, w porządku, stylistycznie się nie wypowiem, bo nie wiem czy teraz mogę:)ciepłoniaście w sumie tak też można odczytać dziękuje i serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi