Koval_ZNowin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 wybuch dość blisko szafa rozerwana miedzy zamknięciem a otwarciem kolejny rok zaczęty skrzypieniem nowe ścieżki wystrzelone w powietrze po grecku z półmroku wyłowiona reszta twarzy zachowana na pamiątkę po takiej dawce drewniany niedźwiedź skończył z trzecim płucem zmiana jednej chwili dzień miesiąc rok i bażant zegar ci stanął
Baba_Izba Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 "kolejny rok zaczęty skrzypnięciem" - nie bardzo mi się podoba. Może: "kolejny rok skrzypiąc nowe ścieżki wystrzeliŁ w powietrze po grecku" ? Wydaje mi się, że w wierszu jest trochę za dużo symboli: "drewniany niedźwiedź", "trzecim płucem","bażant". Ale może tylko dla mnie niezrozumiaŁych? Jednak wiersz ten zmusza do zastanowienia, zatrzymuje, czyta się go ponownie, to na plus! Serdecznie pozdrawiam Noworocznie - baba
teresa943 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Znów mam ochotę trochę zamieszać...jak co, to po "łapkach" dostanę...hehe... wybuch dość blisko szafa rozerwana miedzy zamknięciem a otwarciem kolejny rok zaczęty skrzypieniem nowe ścieżki wystrzelone w powietrze po grecku z półmroku wyłowiona reszta twarzy zachowana na pamiątkę po takiej dawce drewniany niedźwiedź skończył z trzecim płucem zmiana jednej chwili dzień miesiąc rok i bażant zegar ci stanął Tego niedźwiedzia z drewna nie kumam...ale wiersz refleksyjny nad życiem i upływem czasu. Przepraszam za zmiany, ale lepiej mi się czytało. Pozdrawiam noworocznie :)))))
Koval_ZNowin Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja po prostu lubię symbole. dziękuję:) pozdrawiam serdecznie
Koval_ZNowin Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podobno zmiany są dobre:) pozdrawiam serdecznie
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 ,, wystrzelone w powietrze po grecku"------podoba się zresztą całość też pozdrawiam lulek
Rekomendowane odpowiedzi