Jansie Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dziś znów na rozdrożu I ciemność nastała Znów być albo nie być Tak trafnym spojrzeniem I tchnieniem ostatnim Pchasz kamień Syzyfa Który za sekundę Padnie u wezgłowia Znów bezsens istnienia Choć sens tak logiczny I tylko marzenia Wołają spod ziemi Kto zbrodni dokonał Ten pogrzebał żywcem Bez marzeń sen życia W człowieku umiera
Claudia Valo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Bardzo fajne, zwięzłe i zrozumiałe...takie jakby postawienie diagnozy ;)
Monika_Gromala Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 "Znów bezsens istnienia Choć sens tak logiczny" Ten fragment wydaje mi się przegadany. Sens istnienia nie jest logiczny, wręcz przeciwnie.
Jansie Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Hmm.. sens jest dla mnie całkowicie logiczny - bo mam dzieci i mam po co żyć. Chociażby, aby im pomóc, nie skrzywić, kochać i sprawić żeby czuli się kochani - bo w przeciwnym wypadku to właśnie ich skrzywi itd. itp. Poza tym jeśli ktoś wierzy w Boga - to sens życia jest całkowicie logiczny - i dla mnie on taki jest. Sens życia jest dla mnie logiczny. Przepraszam, ale to takie być może moje. Choć nie wydaje mi się, żeby tylko moje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi