kasiaballou Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 biała kobieta ociera się o ciemnoskóre czworaki w imię "dla i czego" ręka i stopa gniotą w dołku refluksyjne zapytanie o kolor grzechu kiedy twarz nie żółknie a żółknieje i czerwieni się kontrastami pigmentu nie tylko biała kobieta w obliczu "dlaczego" wydaje się szara
ireneusz paprocki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Oratio vincta!!!!!!!!!!!!!!! nie tylko biała kobieta w obliczu----------------------------------to mi jakoś w całości nie pasuje. Już pomijam ,, ciemnoskóre czworaki", gdyż ta przenośnia mnie nurtuje ważąc przenoszę się do wojny secesyjnej ależ znów tam czworaki nieeeeeeeeeeeeeeeeee. Ależ to wymalowałaś . powiem tyle wiersz psyche logos czyli empiryzm w całej okazałóści. Jednak zdawkując na słowa musze stwierdzić, że ciekawy i zagadkowy , łatwy i ciężki. W myśl,, Myślę więc jestem. Dobra pisanina Pani Kasiu, a czasem i szkoły za mało:):):) Pozdrawiam życząc : wszystkiego czego nie ma w Słowniku tego o czym marzysz w Święta i szampańskiego Nowego Roku Z poważaniem
Bernadetta1 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 właśnie te ciemnoskóre czworaki pasują mi:)...bardzo obrazowo Kasiu:)
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko biała i jeszcze kobieta ;) racja i o to chodzi - secesja jest tylko katalizatorem dla bardziej ogólnych przemyśleń, taka platforma dla przeniesienia ciężaru refleksji - powiązałeś z supełkiem, ale niech tam :P Dziękuję za "mowę" pozdrawiam kolędowo :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeżeli anioły, to tylko wołane z imienia : Bernadetta ( i jeszcze JEDEN ) !!! Słonka i śniegu; dobrze, że jesteś :) kasia.
ireneusz paprocki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 chodziło mi o wers ,, w obliczu"----------- czegoś , kogoś, czy dot to twarzy. To nie daje spokoju do całości sensu pozdr
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz co, Lulek ? Ja poproszę o wolną propozycję - się \Obaczy, o.Ki ? pozdrówki ciepełki :) kasia.
ireneusz paprocki Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 oki skoro tak prawisz niech będzie
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech ... i ... dawaj Lulek ; kasia_pelasia_ ballou i s.kA. ;)
Baba_Izba Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Przeczytałam, nie będę udawała, że rozumiem: "ciemnoskóre czworaki", ale dalej już popłynęło! I fajnie. Puenta - dla mnie superasta! Serdeczności choinkowe - baba
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Izuś za szczerość w wizycie Twojej - Buźki, że jesteś :)) Wszem myszki, całuchy spod jemiołki - wiwatuj świertkowi .... :) kasia.
Koval_ZNowin Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 oszczędnie, treściwie, bardzo ładnie. Dużo kolorów na tym białym kobiecym płótnie, fajna naturalność pozdrawiam i życzę Wesołych:)
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Malujesz, Kowalu (cycuś); dzięki za barwy ... Gwiazdki i do Siego ******************************************** -kasia :))
Ewa_Kos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 a no widzisz - oszczędność czyni cuda (Wszędzie!) między żółknięciem a żółknieniem jest różnica i fajnie ją przemyciłaś, zresztą tu jest więcej takich "myków" Lubię tak.:)) serdecznie pozdrawiam:)) Ewa
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, dzięki za myki, za to , że czujesz i że tu jesteś ... :)) pozdrówki z opłatkiem - jesteśmy/będziemy ... Świątecznie z naręczem suwenirów :)) - kasia_ballou :))
Rekomendowane odpowiedzi