Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Spadająca gwiazda

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem gościem to raz... :)

a tu krytyka konstruktywna:

tęsknota,marzenie,przytulona,niebiańskich, gwiazda, życiu sens nada - nie znalazła pani bardziej kiczowych, nieoryginalnych, błahych, prostackich, oklepanych, wykorzystywanych od stuleci określeń, metafor skojarzeń??

Albo Pani sobie kpi, albo współczuje "szTUCE" którą Pani tworzy.

a treść wiersza jest tak błaha i mało liryczna, bez żadnego drugiego dna, bez domysłów, czyta się to jak papier toaletowy, którego można bez skrupułów użyć w wiadomym celu. I tak się nic nie straci.

I przyznam, że ciężko mi było doczytać to do końca, bo pierwszy wers "Głowa tęsknot pełna" już powodował u mnie odruch wymiotny.

pozdrawiam bardzo serdecznie i konstruktywnie

ps. proszę pamiętać, że oceniam pani "twórczość" nie panią, i tego samego oczekuje od pani ;] trochę decorum w życiu.

A co teraz mam się kłaniać bo Kla Ro nie gościem ,z pokorą przyjmę każdą krytykę ale nie obrazę. Jeżeli napisałabym post :żenada to umotywowałam by to.
A tacy goście to jacyś z Marsa czy skąd ?Wchodzą i trują ...cała ich robota.
Żaden poeta z nieba nie spadł każdy debiutant ,potrzebuje szlifu ,a ktoś
"wchodzi jak w niszy młodzi brodzi"-poczytaj!
Nie poszło CI w poprzednim nicku to jesteś pod nowym ,i tak wiarusi poezji Cię rozszyfrują!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

po pierwsze nie jesteśmy na Ty, więc z całym szacunkiem... Po drugie nie ma Pani bladego pojęcia kim jestem, oraz nie ma Pani bladego pojęcia o poezji... z tego co zauważyłam w "konstruktywnych komentarzach" pod moimi tekstami.
Nie zawsze ma się czas, aby coś umotywować, dlatego z całym szacunkiem poprawiłam się w kolejnym poście i umotywowałam "żenadę". A jak na razie to Pani mnie obraża, bo krytykuje mnie i to nie konstruktywnie, a nie moje teksty. Może Pani zechce przeczytać moje teksty i je konstruktywnie skrytykować, jeżeli Pani potrafi.

pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

po pierwsze nie jesteśmy na Ty, więc z całym szacunkiem... Po drugie nie ma Pani bladego pojęcia kim jestem, oraz nie ma Pani bladego pojęcia o poezji... z tego co zauważyłam w "konstruktywnych komentarzach" pod moimi tekstami.
Nie zawsze ma się czas, aby coś umotywować, dlatego z całym szacunkiem poprawiłam się w kolejnym poście i umotywowałam "żenadę". A jak na razie to Pani mnie obraża, bo krytykuje mnie i to nie konstruktywnie, a nie moje teksty. Może Pani zechce przeczytać moje teksty i je konstruktywnie skrytykować, jeżeli Pani potrafi.

pozdrawiam

Kla Ro, ja Cię przepraszam, ale to moja wina. Ta poetka myśli, że się podszywam :D Ma kompleks na moim punkcie bo nie potrafi znieść mojej konstruktywnej krytyki :)

Swoją drogą proszę jej spytać co to konstruktywna krytyka, zapewne zacznie wymieniać orty, interpunkcję i fleksję, którą nieopacznie w jednym z Pani wierszy skrytykowała. Boże, chroń to dziecię i niech obok talentu do pisania obdarzy ją talentem czytania ze zrozumieniem.....To o Alunie- tęskniłaś za mną? :D

z całym szacunkiem, Bóg nie poskąpił nikomu talentu - więc Aluno musisz go rozwijać a nie stać w miescu wiersyków przedszkolnych

i radzę Pani mnie nie obrażać.

pozdrawiam a Twoją krytykę lubię - nAzGuL22 i chętnie wysłuchałabym jej na temat moich innych utworów :)