ireneusz paprocki Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Znów długopis z dłoni wypadł, LECą kartki w TERaźniejszość. ZAKaz, STop! Och, Ach!...... Ni przegranA, NI to SŁAWA…… Przez wenę dusza wyprana. Czy KUĆ, MIERZyć w mózgu wersy? BABA krzyczy, IZBA jęczy. Co to bęDZIE W nędzy? Wyciekł tUSZ z KAłamarza i mądrzejsze strofy składa……. FANAtyzm tańczy oBERKA, KRZYWA Krytyka ma kwef na twarzy, schizofrenia zmysły waży……… PAN, CO LEK ten przepisuje, niech poezję zahamuje, gdyż me trzewia są bez siły, a na głowie gołąb siwy
Magda_Tara Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Trochę nerwowy ten wiersz, ale może ma tak być ?? pozdrawiam. :))
Baba_Izba Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Odpowiem tytułem filmu Marka Piwowskiego: "PRZEPRASZAM, CZY TU BIJĄ?" Masz dar do takich - układanek; dowcipnie i lekko piszesz te "chocki - klocki", Ireneuszu, PA, - PROCKI. Bardzo mi się podoba, zabieram:"BABA krzyczy, IZBA jęczy"! Pozdrawiam - baba
Danka Kot Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Dzięki Magdo i Babo! Pogubiłem się: czym więcej wiem, tym częściej pytam się. Pozdrawiam Was gorąco! ,, Odlot" Niech mi jędza żurawiny naparzy, skoro tchórz ma godność twarzy, Ja zabieram żurawinę i jaśmin, a będzie Baba bez waśni:):):)
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Nie lubię pochlebstw, więc napiszę tak: Danka miała kota- na punkcie złota! Ale dzieki za komentarz, pozdrawiam!
Danka Kot Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Danka Kot Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no to srebra :):):)
bezsenna81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 wiersz bardzo żartobliwy ale nie obraźliwy,jest literówka kwef=krew być chyba powinno ,no ale poza tym super,ciężko się ruszyć na początku z miejsca na tym forum ,wiem coś o tym,pomysł trafiony,przynajmniej Pana zauważono a to już coś,ja jeszcze czekam,pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 ireneusz paprocki Ładna słowna zabawa, z dawka poczuciem humoru. Nikt nie będzie bić:)))) Myślę, że wierszem wyraziłeś sympatię do kilku poetów. PozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 nooo, panie PAProcki nie zatańczę z tobą boś mi wene zabrał ona mi ozdobą na tym forum była nie pytaj więc mnie bo ja będę BIŁA CHECHECHE fajnie piszesz i dowcipnie i życiowo, oby nie zgryzliwe było twoje słowo pozdrawiam ciepło'nocny marku'
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 acha a pierwa to do poprawki:P Znów długopis obrósł w pióra i skrzypi jak stara drewutnia* ZAKaz, STop! Ach!......toć przecież NIe przegranA, za to SŁAWA…… buachacha,,, słowa wiersza pani Stanisławy :P:P:P
Almare Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 - biorąc pod uwagę wzrost potencjału twórczego, czego owocami są wiersze na tej stronie, kolegę należy bić, niestety. bity, pisze lepiej - tak wychodzi.:)) -pozdrawiam.
ireneusz paprocki Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 bezsenna- nie jestem Pan, tylko lulek oki, a pany wyginęli w czasie rozbiorów(szlachta) dziękuje i Ci i jak bede mógł pomogę oki. Smutno mi się zrobiło, jak tak napisałaś, ale jak mówią głowa do góry powiem tak niech róże ścielą Ci drogę:): Stanisławo! nie godzien jestem pióra przy Twojej poezji,gdyż ładna zwrotka, tylko brakuje w niej przytuli, szkoda.Dzieki za pomoc, co ja biedny żuczek bez Ciebie bym zrobił. Almare: dzięki za wgład ,,Skóra" Niech biją Twoją, aby nie moją! Marlett: dzięki, że wpadłaś, a ta sympatia z nad piedestału wynikła aleeeeeee, tylko dwie osoby z serca mojego wyskoczyły, gdyż są tego warte te Panie lecz to przytulia z żurawiny:) Dziekuję wszystkim i proszę pomocy, bo znów mi fraszka z głowy wyskoczy. pozdrawiam
ireneusz paprocki Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ależ kocie! Założysz kapcie złote, ze srebra dodasz z piórkiem kapelusz, z platyny srebrzyste, lekkie rajstopy i pójdziemy razem w roztopy.:):):)
ireneusz paprocki Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 dzieki Danusiu, tylko powiedz, kiedy schadzka!
Rekomendowane odpowiedzi