ginger soul Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 minęliśmy północ księżyc przymyka oko niebezpieczny pociąg a gdyby to zmienić na: minęliśmy północ biegun zimna rozgrzany pociąg ?
a._mrozinski Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Podoba mi się, choć odbiega od "tradycyjnego" haiku (a może właśnie dlatego)? Nie wiem czy to jest haiku, czy nie, bo nie jestem teoretykiem :) conajwyżej praktykiem i wydaje mi się, że niekoniecznie trzeba się sztywno trzymać wszystkich reguł. Tak czy inaczej, czy to jest haiku, czy nie, Twój utwór bardzo mi się podoba. Arek
ginger soul Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 dzięki wielkie za komentarz - to moje pierwsze, więc tym bardziej cenny. szkoda tylko, że tutaj tak mało osób komentuje... :( pozdrawiam
Orston Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na początek, jeśli chcesz, by było haikowo, to postaraj się wyeliminować takie metafory, bo w haiku księżyc nie widzi. To tylko propozycja ;) Pozdrowienia
Ania_Ostrowska Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może tak? minęliśmy północ niebezpieczny zakręt pociąg przyspiesza :) Ania
Rekomendowane odpowiedzi