Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zaczytanie

Rekomendowane odpowiedzi

może i jest :P to tak jak z ciepłym śniegiem? hehe:) też zapomniałam jak to się nazywa

dobra ja stąd zmykam, nie komentuję po długiej znajomości :P hehe, dam wypowiedzieć się innym ;)

choć tak szczerze to słabiutko:) cóż Łukaszku, czekam nadal na lepsze, jestem cierpliwa :)

całuski:*

Oszczędność słowa raduje - nie jest to "rozrzutny wiersz". W pierwszym dwu wersie występuje oksymoron, pleonazm byłby wtedy, gdyby było: "wspinam się do góry";) Nie jestem fanem oksymoronu (chociaż cykl w "Mroku gwiazd" polecam), mimo wszystko mam wrażenie, że tutaj wyszedł. Ale potem to już typowe efekty poetyckie "zanurzam dłonie, ramiona, serce" (niech pan spojrzy na logikę, podmiot, żeby "zanurzyć" serce w tym kontekście, musiałby je wyjąc sobie z piersi, ale by umarł), "nierealnie" (to jak, abstrakcyjnie" Można abstrakcyjnie jeść?), plus puenta, gdzie można spokojnie kiwnąć głową - "ano tak" i nic się nie dzieje. A puenta musi bić w oczy, i to mocno.
Reasumując - zachowując tą mniej wylewną formę i szukając zestawów słów, które w jakiś sposób jednak poruszą czytelnika, jest szansa na dobrą poezje.

Powodzenia.

Pozdrawiam.

W zaczytaniu, chodzimy po piaszczystych wydmach, pływamy po oceanach, liżemy, gryziemy, połykamy - nierealnie. Próbowałem tu ukazać wyobrażenia, związane z treścią zawartą w pewnym utworze literackim. Dziękuję za komentarze ;)

Nech - miałaś rację, to było dobre posunięcie.