Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dla........
zachować czwartą część siebie
choć miejsca nie znajdziesz tu

jak krzyże jedno
drugie przez
naucz mnie kochać- to zrobić coś dla
lecz nie jak w odcinkach
których nie można posplatać

kuchenne bywają milczące
pourywane myśl

kącik parasola
ostatni listek zanurza
powietrze lżejsze
do mnie ty płyniesz
na krawędzi stoję

poistniały czerwienie

...................
dla.....dopisze

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 To utwór pełen miękkich, zmysłowych obrazów, w którym czuć wrażliwość i tęsknotę za dawną bliskością. Autor pięknie pokazuje, jak drobne codzienne rzeczy (wiatr, rosa, radio) mogą stać się nośnikami emocji. Tekst mógłby jeszcze zyskać, gdyby ostatnia część była bardziej płynnie powiązana z wcześniejszymi obrazami, ale już teraz czyta się go jak subtelny szkic wrażliwej duszy.
    • nad nami niebostratusowo, więc się rozpadajmy. na atomy, na kapkapkowe bytki.   wsiąkimińmy lato o bruk. zróbmy je na szaro, lirycznie   i melancholijnijmy się jesiennie. w whisky deszczem, parosłowem w chłodny wiersz.   a potem metaforycznie spłyńmy, po wszystkim.
    • Nie wybiera się wiatrów spomiędzy kosmyków, rosom nie ściera się wilgoci pocałunków. Nie zmienia się tembru głosu dla zabawy. Słowa mają moc zbawienną. Dziękczynieniem za pejzaż i róż rozłogi, w obłokach Minoris jest absolutnie piękną. Panny słomiane są znów roztrzepane. Na nów nieuważne, kruchościom tożsame. Na moje "nie" afekt nie zwraca uwagi, mory obojętne są wobec miłości. Radia też już nie ma. Jego, mojego? Naszego.             *Tomasz Beksiński                              
    • szczerzy się   choć boli nadwrażliwie pulsuje pomiędzy kłamstwami   zgrzytliwa prawda promieniuje   do ucha do ucha
    • @viola arvensis dzięki Violu :) zawsze niezmiernie mi miło gdy przy którymś Cię widzę :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...