Agata_Lebek Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 parapet zaprasza na kawę cierpliwie wysłuchując czerwony kubek z kominka sękaty grajek upomina błękitną koszulę z urwanym guzikiem o zapatrzenie zaparowane okno w kuchni wyznaje pelargoniom i ptakom jaskrawość czekania
Judyt Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 za dużo : ,się' i ,z' coś bym z tym ciachnęła, a tak to piękny przekaz w wierszu:) i wydaje, że wystarczyłoby : że jaskrawo czekam (na Ciebie- to ten kubek wszystko powiedział już ) :)ciepłoniaście
Agata_Lebek Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki ciepłoniaste;) za pomoc Judyt. Już poprawione. Gdzie ta Baba Izba, podobno ktoś ją widział na "mieście". Pozdrawiam :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 że jaskrawo czekam" coś jest z tą puentą nie tak, jaskrawość owszem niech zostanie, ale nie w tym niespotykanym przysłówku. Może prościej pokombinuj, ten dobry wiersz zasługuje na dobre zamknięcie że czekam jaskrawa że w jaskrawości czekam że czeka moja jaskrawość że zjaskrawiałam z czekania zdrówko Jimmy
Agata_Lebek Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jimmy, poprawiłam, jak teraz?
Baba_Izba Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Taaak! Jestem! Witaj Agatko!Miło znowu Cię czytać! Nadal jak widać jesteś w dobrej kondycji intelektualnej! Mam nadzieję, że w fizycznej - też! Dołożę swoje 3 grosze: a może: "zaparowane okno w kuchni zazdrości pelargoniom i ptakom jaskrawości czekania" lub: "zaparowane okno w kuchni wypomina światu (im ??) jaskrawość czekania" Patrzymy, lecz nie wszyscy widzimy; Ty widzisz więcej! Serdecznie pozdrawiam - baba
kasiaballou Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Tajemnica w tęsknocie i czekaniu - zostawiam pozytywkę. Pozdrówki :) kasia.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nareszcie!!!:) Miło, że znów jesteś B.I. Kondycja mi spada razem z temperaturą na dworze, trzeba chyba będzie kupić zimowe opony do roweru ;) Brakowało Twoich "trzech groszy" przy wspólnej kawie...Pozdrówki I.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Kasiulku za odwiedziny, pozytywkę i pozdrówki :):):) Wszystko z wzajemnością ;)
Agata_Lebek Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) Jimmy, właśnie go wrzuciłam na Z...
Rekomendowane odpowiedzi