moni mada Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Bądź tak zwyczajnie Jak przyjaciel Jak poduszka w którą można się wypłakać Nie obawiając się morałów Bądź tak na pewno Jak przystań Do której się wraca Ona zawsze gdzieś czeka Bądź tak szalenie Jak ja jestem Gdy pragnieniem niemożliwego burzę swój pozorny spokój Te wszystkie prośby Do Ciebie Ty wiesz....
kokopustelnik18 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 monolog do niego pt:,, bądź przyjacielem" a teraz ciekawe co ON na to:)
moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 hmmm...też chciałabym to wiedzieć :) może zapytam, choć nie wiem czy chcę znać odpowiedź... pozdrawiam
kokopustelnik18 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 albo zapytać i znać nawet bolesna prawdę albo się cale życie pluć ze się nie zapytało co wolisz?
Andrzej_Stavinsky Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Uwierz mi, że czasem lepiej nie pytać; żyć marzeniem, niespełnieniem; czasem prawdy lepiej nie znać - prawda boli. Inna rzecz, że: "prawda Cię wyzwoli"... Tylko kwestia, czy pragniesz takiego bezzłudnego wyzwolenia... Pozdrawiam A.S.
kokopustelnik18 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 widać wolisz żyć w niepewności wolisz pluć się ze nie pytasz chować się przed prawda ze strachu i tak źle i tak nie dobrze wybór twój
Andrzej_Stavinsky Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Wszystko i wszyscy dążymy do poznania prawdy. Jakiejkolwiek. W jakikolwiek sposób. Jakimiklowiek drogami. Prawda oczyszcza. Ale również, czasami, nawet dosyć często, pozostawia po sobie jedynie uczucie zbrukania. Nie potrzeba na siłę chcieć poznawania prawdy. Zawsze pytam. Zawsze słucham. Często mam potem znaczącą niestrawność. A cóż począć, gdy, mimo poznania, wciąż ma się mnóstwo pytań, a coraz mniej odpowiedzi. I czasu. Zresztą, jak powiadają Górale, są trzy rodzaje prawdy: "cało prowda, tys prowda i gówno prowda". I który rodzaj jest w danej sytuacji prawdą prawdziwą? Pozdrawiam A.S.
moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 albo zapytać i znać nawet bolesna prawdę albo się cale życie pluć ze się nie zapytało co wolisz? Oj ciężkie aczkolwiek mądre pytanie...i prawdę powiedziawszy chwilowo nie zastanawiam się nad odpowiedzią...oba wyjścia mają swój pozytyw i negatyw..pytanie tylko czego jest więcej? i co bardziej zaboli :( pozdro
moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie nie wolę żyć w niepewności...raczej żyć w pewności czegoś co może okazać się niepewnością...
moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że prawda nie do końca nasz uszczęśliwia...zwłaszcza w sferach uczuć niekoniecznie...coś co trwa i butwieje, choć tego nie widać, samo kiedyś zaskoczy nas niemiłym zapachem... dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
kokopustelnik18 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 czyli wolisz aż to cie zaskoczy ok
moni mada Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tej chwili jestem gotowa na wszelkie zaskoczenia...chyba dojrzałam...obym nie spadła za wcześnie ;) a jak myślisz? co jest lepsze? znać wszystkie odpowiedzi czy łudzić się, że może "moja" własna odpowiedź okaże się trafiona? pozdr
Grzegorz_Kulesza Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Być przyjacielem znaczy rozumieć drugą osobę.Być przyjacielem znaczy być gotowym pewnych poświęceń, ale i potrafić wskazać błędy.Być przyjacielem w końcu to podtrzymywać na duchu i wierzyć w daną osobę nawet jeśli popełnia błędy..Wiersz jest piękny jeśli jest ułożony dla przyjaciela to przyjaciel jest wdzięczny i bardzo mu miło.Zapewniam Grzegorz
kokopustelnik18 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 znać odpowiedz zawsze pytam choć boli to znam choć skrawek prawdy jeśli nie będzie szczery w odpowiedzi nie jest przyjacielem
moni mada Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne słowa, naprawdę. Tak proste, a zawierają w sobie wszystko, nic więcej nie trzeba dodawać. Przyjaźń taka, o której piszesz, to niestety coraz częściej "zjawisko", a szkoda... cieplutko pozdrawiam
moni mada Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko czy "skrawek" prawdy daje już jakąś pełniejszą odpowiedź?
Bea.2u Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Prawda wyzwala. Kwestia, co wydaje nam się prawdą... Czy On Twoją prawdę zna? Czy brakiam słów gdy kurtyna opada Prawdy sam się obawia... W gąszczu słów ja wierzę jedynie w mowę zmysłów niech do woli przemawia ... hmm witkacowsko naiwne, ale chyba szczere :) i co ja robię tu? chyba przyłączam sie altem do tenorowego chóru ... :)
Andrzej_Stavinsky Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 bea. Może i witkacowsko naiwne. Może i alt. Ale to miły, wśród tenorów, alt. Miły alt. Pozdrawiam A.S.
moni mada Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Szczerze dziękuję za wszystkie "przeciw"; ciepło za "za" Nie mam jeszcze dość "silnych" argumentów by się bronić skutecznie, ale wrażliwą duszę by skutecznie dziękować :)
Rekomendowane odpowiedzi