Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spaceruję
w butach pyszniących się
skromnością
od znanego projektanta

obcasy koron drzew sięgają
z góry patrzę

potykam się
nie widząc o co

leżę na własnej dumie
przykryta rąbkiem obłudy
wtopiona w chodnik
unikając spojrzeń 'z góry'
przyjaznych

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @wertykalnie, dziękuję :)              
    • @Wochen Filozoficzny- zgrabny !!
    • @Poezja to życie bardzo ładne, trafia "prosto tak" pomyśl czy "twoje" jest konieczne?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wiesz co, przede wszystkim  pomyślałam, że dzisiaj nikt by nie przyszedł na koncert, gdzie śpiewa niemłoda kobieta w nieciekawej kreacji, choćby i najmilszym głosem operująca. To świat mojego dzieciństwa, ja dobrze pamiętam ten szary świat i tkwi we mnie od podszewki, stwierdzam tylko, że dziś są inne oczekiwania i tak też dzisiaj ja nie jestem akceptowana i nikomu nie pasuję, poza oczywiście tymi kilkoma osobami, które mnie kochają :) Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No cóż mam powiedzieć: oni to lubią ;) A jednak chyba wszyscy chcielibyśmy nie żyć w świecie jakichś niekończących się gier. Dzięki, pozdrawiam. :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie ma takiego słowa, to mój neologizm, dlatego wstawiłam w tekst w innym kroju czcionki. Pewnie nie zrozumiale, jeśli pytasz? Połączenie słów popęd i entropia. A tak mi się coś to wszystko zobaczyło. Pzdr. :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...