Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lepiej nie pisać nic
lepiej nie mówić wcale
lepiej nie wzdychać nie
milczeć wciąż doskonale

lepiej obniżyć głos
i myśli swoje wyłączyć
lepiej zagasić stos
niż w czyimś umyśle mącić

mostów najlepiej nie tykać
nie palić ni po nich chodzić
nie przyda się polemika
niektórzy nie lubią tworzyć

powiesz - słowo to ostrze
co rany najgłębsze zadaje
czy próbowałaś dostrzec
bez słów się nic nie udaje

twe słowa daleko ode mnie
twe myśli są jeszcze dalej
i tak już nie zrobię nic
i sobie w swym świecie zostaję

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Co było minęło trzeba żyć dalej nie martwić się czymś byłym   Przecież życie to  nie byle tam coś to nasz prawda nas sens   Co było minęło dziś nowe jest trzeba się cieszyć nie chować się   Trzeba być pewnym tego co się chce nie wmawiać sobie smutku i łez   Tylko polubić to co podał nam los przecież to nie grzech   Co było już minęło więc po co wracać skoro dziś nowy wieje wiatr  
    • @WochenSzczęśliwie mam na wsi, gdzie diabeł mówi dobranoc, milutkie ranczo i często tam wybywam z miasta.
    • @MIROSŁAW C. A jednak odpłynęli...   para we flautę płynąc Dunajem jak może wspiera siebie nawzajem gdy on dmucha koło żagli ona coraz głośniej nagli by jeszcze żwawiej ruszał pagajem   Biedna Ann bez seksapilu   nie chciałem z ładną Ann nad Dunajem choć częstowała mnie dewolajem ślinka cieknie mi przy Hanie wprawdzie brzydkiej niesłychanie lecz tym pasztetem chętniej się najem   Pozdrowionka.
    • @Waldemar_Talar_Talar dziękuję Waldku za komentarz. "Czyste pisanie" odbieram jako duży komplement. bb @Stary_Kredens zgadzam się, że trudne i sporo zmiennych w czasie. Oklepana metafora puzzli ma zastosowanie.   

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Po to makijaż, żeby szanse na "tak" zwiększyć...   Ściskam Waldku, sąsiedzie i Ciebie Kredensie. bb
    • @Alicja_WysockaKochającemu mężczyźnie czasami kobieta cały świat przesłania...   Świat mu przesłania   Jadwiga bardzo tyła w Belgradzie dziś to wagowo dwie dawne Jadzie gdy mąż w słońcu leżał miło cielsko jej go przysłoniło czuła że na nim cieniem się kładzie   Pozdrowionka Alicjo. @wierszykiNiektóre panie z wagą miewają kłopoty; panowie zresztą też. Napisałem onegdaj na ten temat kilka limeryków:   Ponadwymiarowa Henia   gruba Henryka sprasza do Warki wielkich facetów nie na pogwarki dla niej rozmiar ma znaczenie więc gdy Zdzich wziął luźną Henię stwierdziła z żalem nie przebrał miarki   Maksymalistka   anorektyczka dąży w Pakości do osiągnięcia doskonałości gdy w bulimię wcześniej wpadła do sytości chciała jadła dzisiaj podobnie do syta pości   Pozdrowionka. @violettaDzięki za te "śliczne treści". Pozdrawiam serdecznie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...