Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @RomaDziękuję! Tak jakoś szybko się wzruszam, a trudne tematy to tylko impuls. Gdy poznałam dziewczynę, która opowiada ile przeżyła w swoim jeszcze krótkim życiu, to coś mnie tak poruszyło, że nie mogłam tego pozostawić. Pozdrawiam!
    • Jagodzianka i kawa owsiana :) tak spędzam czas:)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Somalija                                                    Dramat   Ona:   - I nie jesteś wcale tak dobry - poziom bardzo niziutki i myślę, że to niewiele zmieni - Agnieszka - ma wysoki poziom inteligencji...   Ja:   - I nie udowodniła tego, a teraz: dobranoc, dziecinko... A poza tym: jest pani na różnych portalach pod różnymi nickami - to świadczy o pani, zresztą: jest poniżej mojej godności brać udział w intrygach - w wyścigach szczurów, a wy nie macie żadnego prawa jako niewolnicy stawiać mi żadnych warunków i wiem doskonale o tym - ma pani wiele za uszami i nic dziwnego, iż jest pani szantażowana przez służby specjalne, oj, ręce - opadają...   Ona:   - Udowodniła!   Ja:   - To dlaczego nie przyjechała do mnie na rowerze i nie poprosiła mnie o rękę?   Ona:   - Bóg!   Ja:   - Niech pani po prostu przeczyta komentarze pod moim wierszem     
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

również zapomniałem dodać - w tym wierszu jest praktycznie zerowe opisanie pogromu, czy jakakolwiek ewaluacja tego co się wydarzyło. Jest jedynie napisane, że pogrom jest w głównej mierze współczesnym kielczanom obcy i odległy, a tendencje antysemickie mają się dzisiaj świetnie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...