Judyt Opublikowano 6 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 każdy chodnik imię zna gdzie człowiek nie może zbadać dzieła jakie dokonuje pod słońcem jakkolwiek się trudzi by szukać- nie zbada rozpływana po dnie krawędzi tafla dotyka sunących stóp i jedna obejmująca promykami po powierzchni ikony i kwiaty blisko twarz twoja w lekkim uśmiechu drugi słonecznik spod siatki podwórkowej się chylił i może będzie to piękna historia o szlifowanych diamentach, naturalnie nie wiem ona tak rozprzestrzenia jak słońce w południe na klatce schodowej ukazuje grę świateł i wszystko leci z ręki mogłaby napisać bajkę w kolorach tęczy ciepło z palców mgłą spłoszone przechodzi włóczęga by się zdziwił (...:)
Joka Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Jest nawet fajny klimat, jest myśl, ale chyba trochę przegadany - jednak może to tylko moje odczucie (?) :) Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... fakt, ja na pewno nie. Judysia, użyłaś momentami archaicznego języka, który dodaje co prawda tajemniczości w powyższym zapisie, ale do całości bardzo trudno mi się odnieść. Hmm... dla mnie może to być już bajka, nie koniecznie o (o)szlifowanych diamentach, której jednak brakuje spójności. Serdecznie pozdrawiam... :)
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję z serca za ślad :), ano dużo wątków-na pewno, ciepłoniaście
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... fakt, ja na pewno nie. Judysia, użyłaś momentami archaicznego języka, który dodaje co prawda tajemniczości w powyższym zapisie, ale do całości bardzo trudno mi się odnieść. Hmm... dla mnie może to być już bajka, nie koniecznie o (o)szlifowanych diamentach, której jednak brakuje spójności. Serdecznie pozdrawiam... :) a faktycznie oszlifoiwane to napewno nie są jeszcze, dziękuję z serca za obecność Nato Kruk, no trudny trudny...:) spójności(...) ano- brak:) już taka niespójność tutaj nawet niech trochę się popanoszy, w końcu kropla w wodzie też tak się rozpływa na wszystkie strony, zatem taka moja wizja była:)ciepłoniaście
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taka wizja dzie wuszko, może jakis malun w ten deseń mazne;) mgiełka i palce - niezły motyw, ah poplątuje mi się język- to prawda, ciepłoniaście, podpisano: pszczoła z kwiatka :) ; dzięki za obecność, to nieznośny wiersz jest, coż(...:)
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Judyt, tworzysz nowy styl pisowni? jestem za satra na takie eksperymenty, ja bym zrobiła ten wiersz inaczej, ale autor ma swoje prawa, kropla rozdeptana na chodniku też :P pozdrawiam cieplo
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak Stasiu? mm no może i tworze:):):)hi coś tam mi się no i co...(nie można?):):)kropla niech będzie cała lepiej, żeby ciepło było(!), a jak się rozpływa to jak się może w kałuży przeglądasz czasem to wtedy widać, że i kropla wpierw taka rozprzestrzeniona a potem skupiona i do jednego, dziękuję i wszelkie propozycje mile widziane:)łee za stara, daj spokój, jak o tym ptaku pięknie pisałaś, tzn. że można(?):)( w W nic mi nie powiedzieli więc z lenistwa nie naprawiłam;) a jak jakieś coś to może i(....), ah się rozgadała, wzajemnie, dzięki za obecność
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taka wizja dzie wuszko, może jakis malun w ten deseń mazne;) mgiełka i palce - niezły motyw, ah poplątuje mi się język- to prawda, ciepłoniaście, podpisano: pszczoła z kwiatka :) ; dzięki za obecność, to nieznośny wiersz jest, coż(...:) PALCÓW! Judyto :) palców :) aaa..O DZIĘKUJĘ:) no właśnie właśnie, nie grają już, to dlatego nie wiem:):) bardzo dzięki za obecność, podpowiedź (cenne)dla zielonej, oo..jak dobrze jak taki czytelnik dzie wuszkowy też zawituje tu, ciepłoniaście
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 żaden chodnik nie zna imienia twórcy a człowiek nie zbada dzieła jakie dokonuje pod słońcem jakkolwiek się trudzi - nie jest mu to potrzebne rozpływana po dnie krawędzi kropla dotyka sunących stóp jedna obejmuje powierzchnie---?(nie jestem pewna) ikony i kwiaty blisko twoja twarz w uśmiechu słonecznik wychyla się spod siatki podwórkowej----???? nie będzie to piękna historia o szlifowanych diamentach naturalnie nie wiem czy rozprzestrzeni się jak słońce na klatce schodowej ukazując grę świateł w samo południe trąci zmysł równowagi czy spłoszone rozpyli się w mgłę zdziwionego włóczęgi zmiksowałam co nieco sorry ale dalas zezwolenie
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawe widzenie:) ale raczej nie o twórcę mnie tutaj łaziło, 'wiersze mówią o procesie twórczym, co zdaje się być metaforą pracy' (?):) hmm Stasiu Ty wiesz o co:) nie będzie piękna? oj...aha miałam już jednego słonecznika w[już prawie] ciepłoniaście, dziękuję( ano :) bardzo jeszcze raz, przemyślę z pewnością ps. a ten trud myślę, jest potrzebny jakkolwiek(skorzystam ze ' stóp' narazie)
Rekomendowane odpowiedzi