kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdy z każdą chwilą zapada zmierzch, patrzę na horyzontu linię, oto tam ukaże się znów świetlista kula w błękicie. Niebo już całe spowite gwiazdami. Tylko czasem ptak przefrunie. Lecz serce me cieszy się, że jeszcze dostrzec to umiem. Błękitna łuna przebija nieboskłon, trafia prosto w białą chmurę. Spoglądam na lewo, tam Wielki Wóz ubrany cały w purpurę. Prowadzi go skrzydlaty Pegaz, a Gwiazda Polarna wyznacza mu drogę. By zawsze mógł , podążać we właściwą świata stronę. W oddali pas Oriona się mieni niczym świetlisty, gwieździsty szal. Mleczna droga opada na Ziemię, by ponownie zabrać mnie tam.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawy obraz - ale jakże złudny - jakgdyby Ziemia tworzyła niebo - już to kiedyś było w średniowieczu - inne mam poglądy na temat nieba stąd może nie krytyka tylko sugestia serdeczne pozdrówko W_A_R
kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziekuje Panie Witoldzie za sugestie :0 ale nie to miałam na mysli piszaac ten tekst mimo wszystko dziękuje ze Pan zechciała przeczytać
Ludwik Cyran Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jako że sam uwielbiam gwiazdy i pisać o nich, lubię też czytać tego rodzaju wiersze. I ten również mi się podoba. Pozdrawiam.
kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziekuje Panie Luwdiku za miły komentarz :) RÓWNIEZ SERDECZNIE POZDRAWIAM ;)
Rekomendowane odpowiedzi