Tomasz_Biela Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 wytworze moich docierań moja Skóro nie jesteś mi jedyna wstydzę się Ciebie rozpowszechniać nagą bezbronną wystawiać na pośmiewisko porzucam Was podmioty liryczne (moje przybrane skóry) jak się pozornie wyrasta z ubrań chociaż szata nie zdobi człowieka do końca nie ocenzurowano szmaty która wypełnia się porównaniem kolejnego wątku modnej cywilizacji cyklicznie brudne niewyprasowane podziurawione przypominajcie wygląd naszego rozczulonego sumienia jesteś mi potrzebna Skórzana Duszo jesteś mi najcięższym grzechem najczarniejszym jak włosy na Tobie dlatego jesteś najlżejszą z pokus spodobasz się kiedyś śmierci jako koszula nocna
Judyt Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 fajna apostrofa, o pokusach ciała ludzkiego, ciepłoniaście z marności swej
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ciało uwikłane w pokusy i jednocześnie walka ze wstydliwością... może się mylę, nie wiem :)) serdecznie pozdrawiam -teresa
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki uszanowanie /
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za domysły uszanowanie /
kasiaballou Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 przyznam, że wracam do tego utworu, ponieważ jest frapujący i tajemniczy, trudny interpretacyjnie - "Skóra" - dla mnie super pomył i zaskakująca pointa - nie mogę jednak pozbyć się pierwszego skojarzenia - Opus Dei - może wybiegam za daleko - kontrowejsyjny i zapadajacy w pamięć - daleki od moich zapatrywań na "ciało" może dlatego tak fascynujący pozdrawiam kasia.
Rekomendowane odpowiedzi