Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @FaLcorN …choćby ta myśl zatrzymana w locie jest wartością ,gdy człowiek w Świata pędzie zapomina że Człowiekiem jest.Pozdrowienia..
    • -szyfr duszy - mentalna gwiazda - pałeczka od Boga - słońce w ręce - skrzyżowanie światów - mgławice anielskie - wołanie Yeti
    • @Alicja_Wysocka Nie cierpię hałasu. Chętnie poupychałbym go do takich beczek, żeby wreszcie była cisza.
    • Szukałem, szukałem i znalazłem... :)   Dawno, dawno temu, kiedy byłem jeszcze piękny i młody i nie było jeszcze internetu, ołówkiem na karce papieru napisałem wiersz, któremu dałem tytuł:   Hymn Chwała głupocie   Wiersz nie był nigdzie publikowany, więc to będzie jego debiut :))   O! Głupoto! Tyś z cnót wszystkich pierwszą cnotą!   Tyś jest wielka, nieśmiertelna, Żarna czasu cię nie zetrą, Nie porośnie pleśni wełna, Bo ty próbę każdą przetrwasz.   Z tobą jaśniej, z tobą prościej, Z tobą żyje się beztrosko, Już niegroźna dziura w moście I niegroźny żaden łoskot.   Z tobą jasno, z tobą prosto, Z tobą żyje się beztrosko, Z tobą człowiek w oczach rośnie, Z tobą życie - sama rozkosz.   Z tobą jest weselej duszy, Gdy w niewiedzy dusza prószy, Z tobą się raduje serce, Bo ty słodzisz sercu wielce.   Ty pozwalasz brnąć na oślep W każde bagno, grzęzawicę, Nabić się na śmiechu odzczep I ze śmiechem iść przez życie.   Chłop czym głupszy, tym zuchwalszy, Głupi krzykacz jest głośniejszy, Żołnierz głupi - odważniejszy, Klaun czym głupszy, tym weselszy.   Wszystkim jakąś korzyść niesiesz, Rośnie krąg wyznawców twoich, Lecz... tę prośbę niech wiatr niesie, Omiń mnie i przyjaciół moich!     Pozdrawiam :)        

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Corleone 11 Dlaczego uważam, że dobrze się ta historia skończyła? On nie dość się starał, ona nie dość była zdecydowana... Widocznie nie byli sobie pisani.  Również pozdrówka 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...