AngelWithDirtyFace Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Na poboczu dróg Skryłem się, oczekując na cud Wypatrując tylko ciszy i spokoju Ujrzałem otaczający mnie mur. Gdybym tylko mógł Sięgnąć skrawka nieba I zachować go dla siebie Spocząć i zapomnieć O całym Bożym świecie. Gdybym tylko chciał Iść przed siebie Miłości spojrzeć w oczy I odnaleźć w niej Ciebie Na zawsze już pozostając w wierze. Nie tą drogą i nie następną Odejdę w zapomnienie Dlatego czekam, aż podasz mi rękę.
gabriel p. Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 jakoś tak bez ładu i składu i ogłady... pozwolę sobie pozmieniać:na trotuarze się skryłem oczekując na jakiś cud wypatrywałem milczenia ukojenia ujrzałem mur gdybym tylko umiał sięgnąć skrawka nieba by zachować siebie spocząć i zapomnieć o istnieniu Boga świata gdybym tylko zechciał kroczyć dumnie by miłości spojrzeć w oczy tam też znaleźć ciebie nieugiętym być w tej wierze nie tą drogą nie następną nie odejdę w zapomnienie czekam aż podasz mi rękę chociaż i tu przydałaby się ingerencja kogoś wprawniej piórem władającego, bo poniewierają się niepotrzebne rymy pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 oj nieee...niestety:(...pozdr.
Rachel_Grass Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 wiersz jest przewidywalny jak wschód słońca. niestety, nie jest tak piękny.
Rekomendowane odpowiedzi