adam sosna Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) wiersz z obrazu a skrzypienie z życia byłem kiedyś w teatrze kukiełkowym na przedstawieniu dla dorosłych to było o historii kukiełek lalki były oryginalnymi replikami lalek z epoki były trzy części po pół godziny - pierwsza i druga oki trzecia - Colombina i Arlecchino Colombina dobra ale Arlekin tak skrzypiał, że prowadzący aktor do minimum ograniczył ruchy lalki były dosyć skomplikowane i właśnie Colombina i Arlecchino wymagali częstego smarowania a ktoś zapomniał biedaka naoliwić dzięki za radość :) ps skrzypi mi ale nie wiem jak "posmarować" :):):)
adam sosna Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki - nawet nie zauważyłem :)
adam sosna Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dzięki serdeczne :) niechcący mi się napisało! jak chcę to nic mi nie wychodzi :) dzięki
zak stanisława Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sosen, za tę strofkę "+" :) i mnie też ujęła ta strofa, i dla niej warto wracac do wiersza:):) cmok, cmok Sosenko! i pióro i smyczek :D
adam sosna Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 a skrzypce samą brodą? gryf nieobjęty? sam? :) wielkie dzięki
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 każdy arlekin zna swój sznur i o tyle ma przewagę. w tym wypadku wiatr faktycznie jest kochankiem. serdecznie pozdrawiam:)
adam sosna Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Lena Achmatowicz poznałem Arlekina na patyku i drutach okrutnie skrzypiał :) zdrowia i uśmiechu
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja miałam na sznurkach. faktycznie, nie ma co generalizować. smutno u Ciebie.
adam sosna Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ten smutek - uczę się od Ciebie :)
Witold Marek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Trochę chuligańsko: pierwszą strofę mam ochotę oderwać od drugiej, tamtą odrzucić, a w tej zachowanej dalej ciąć i wygniatać. Choć może tak przeoczyłem ogólny zamysł... Ale przemówił do mnie moździerz na słowa pierwsze-lepsze (czyli te, które tłuszcza uważa za miarodajne i wystarczające). Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi