seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w barokowych chmurach słońce się przegląda jak w lustrze pana świata rozjaśnia rozświetla swój ziemski dobytek ty pajęczozłoty nie panuj wszechwładnie to nie twoje włości u nas inny pasterz nie taki promienny nie kusi nie wabi błękitem w przestworzach piekielnymi kotły serca obezwładnia a ja chcę do ciebie wielopalcy jasny wolę spalić zmysły w twoich pieszczot cieple ty mnie słonko zabierz gdy skończy się wykres geometrii życia w moim ziemskim piekle
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz piękny. Tylko puenty zaakceptować nie potrafię. Inaczej mi "w duszy gra". Dla mnie niebo jest na Ziemi i w jej otoczeniu. Z szacunkiem, Kolcaty
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 o słonku powiem że odległe lecz z życiem naszym tak związane jak myśli, wedle których na miarę człowieka szyty obraz wywarem jest powietrza przestrzał i oby promień je przewietrzał bo wraz z odejściem (czyli zgaśnięciem) odejdą chmury i filmu ... cięcie serdeczne pozdrówko W_A_R
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 drogi Pawle tylko pozazdrościć snów spełnienia Witku niegodnam słów tak pięknych wielkie dzięki za nie seweryna
Kuba Jasiński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To jest wiersz, który wkrótce zabiorę do ulubionych, o ile pogoda sie nie poprawi :) a ja chcę do ciebie śnie ty mój ognisty wolę spalić zmysły w twoich pieszczot cieple ty mnie słonko zabierz gdy skończy się wykres geometrii życia w moim ziemskim piekle Ale wolałbym tak, jeśli można coś zasugerować... Pozdrawiam
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 drogi Kubo twoja sugestia jest plastycznie piękna daje dynamikę ale zmienia całą "filozofię" wiersza może nadinterpretuję tak jednakże bliżej moim wyznacznikom wiary serdeczne dzięki za zadumę seweryna
Rekomendowane odpowiedzi