Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 jeśli będzie można wyobrażać wyobraźnię to dobry brzuch strawionych westchnięć jeśli już smakować miernej próby strawień gołym okiem będzie niewidoczny żołądek wzdęć więc uwypuklam i głaszczę bolesny kamień na pamięć starannie wydalam wyobraźnię * mamy współczesność i kamienne kamery na złość będą wkrótce odtwarzać na ekranie senną intymność i niby zmieni to coś ?
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 a jak myslisz, zmieni? dzis i ja mam znaki zapytania cmok Tomku!
teresa943 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 mamy współczesność i kamienne kamery na złość będą wkrótce odtwarzać na ekranie senną intymność i niby zmieni to coś ? Tomku. Wydaje mi się, że peel snuje rozważania na temat wyobraźni. Wspólczesny świat poprzez różne wynalazki, udoskonalenia próbuje dotrzeć do świadomości człowieka, odkryć najtajniejsze pokłady intymności, zawładnąć wyobraźnią, co jest oczywistym absurdem. Nie da się "wyobrazić" wyobrażni. Treść wiersza w/g mnie obrazuje ten absurd. więc uwypuklam i głaszczę bolesny kamień na pamięć i co? i nadal nic... :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
lubię latawce Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 mamy współczesność i kamienne kamery na złość będą wkrótce odtwarzać na ekranie senną intymność - kiedy byłam jeszcze bardzo mała, mniejsza chciałam zostać naukowcem i wymyślić takie cuś, coby rejestrowało i odtwarzało sny. no, taki "rzutnik nocny" :P ale teraz, kiedy jestem bardziej duża, większa myślę, że to jest kurcze niewymiernie cudowne, że nie wszystko da się utrwalić i zabić obrazem, dźwiękiem, słowem. i gwiżdżę na kamienne kamery, co (wy)obrażają wyobraźnię. + endżi
Rekomendowane odpowiedzi