Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wewnętrzny Odgłos   Dlatego to żaden przypadek: w lipcu jest rocznica Rzezi Wołyńskiej i Zbrodni Katyńskiej i moje urodziny - idea transcendentacji duchowej - potrójne złączenie z moimi przodkami, a sekty monoteistyczne tego nie mają - ich wiara jest oparta na wierze w człowieka pod maską bóstwa, gdyby pani Iwona dalej ciągnęła rozmowę, to: zadałbym jej pytanie - czy jest pani za wysłaniem Wojska Polskiego na Ukrainę, de facto: do współczesnej Chazarii? Jej odpowiedź byłaby na tak, otóż to: dwie głowy na jednym ogniu - oni chcą wcisnąć narodową inteligencję do mięsa armatniego i mieć nas z głowy i dalej - rządzić, słowem: świnie u koryta - politycy, kler i świadkowie jehowy są zwolnieni ze służby wojskowej, więc: mamy umierać za pasożytów?   Łukasz Jasiński 
    • A mi się widzi taki prezydent, co go nie zjedzą dyplomatycznie, że się upomni o to, co wieczność nierozliczona brudzi w kołnierzyk, bo mi się widzi taki, którego głos słyszeć będą ci spolegliwi, a tym, co tylko się przesiadają, zrodzi się zazdrość do sprawczej siły i choćby wiary ukradkiem było — tyle, co cienia w nas — jeszcze polskie — nie tam, gdzie piękne śpiewają hymny. Tam, gdzie rodzina, a nie sam obrzęd.          
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Starzec :) może i :) Dziękuję i również pozdrawiam        @Deonix_ Deo:) pięknie dziękuję       
    • I to jest właśnie życiowa głupota:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...