Tomasz_Biela Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zabawna Stolica Warszawa umieściła mnie w domku dla lalek w tym nie ma zbyt wiele miejsca na oddech nie można znaleźć w spokoju kolorów tutaj się nie nazywa w pełni radosnych dzieci nie widać za dużo w metrze martwych twarzy na metr kwadratowy tunel sztywnych patyków tekturowych bloków kurtyny opadają brodząc w Wiśle zatonął uśmiech wyprostowany wyraz tłumu pełen ogon wrażeń dla szanownych państwa można spotkać wijące się jak palce lolit pomiędzy włosami w Łazienkach rozgardiasz nierównego podziału zaszczytów muzeum pod powierzchnią wody ubranej w wyblakły brąz oszklił oczy żebraka nad Wisłą ulatują donikąd
Ania_Ostrowska Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Trafia bezbłędnie. 10 lat przemieszkanych na Pradze Północ stanęło mi przed oczami jak żywe. Dziękuję za ten wiersz - Ania
lubię latawce Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 ja też plusuję, i to bardzo. nie wiem tylko, czy w przedostatniej strofce ma być "lelek" - czy "lalek"? lelek też jak dla mnie może być prawie jak wróbelek - elemelek ;P hehe. zdrówka.
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Ten wiersz w pierszym odruchu przypomniał Pragę Północ, gdzie swego czasu znalazłam się na ulicy późną porą wieczorową i na samo wspomnienie czuję gęsią skórkę / Peel relacjonuje to, co widzi: obraz blokowisk, "porcelanowe" tłumy upchane w metrze i brudne nadbrzeże Wisły / jest prawdopodobnie przybyszem (żebrakiem?), dla którego nie ma miejsca w tym "domu lalek" (może marionetek?) / Wiersz zatrzymuje i zmusza do refleksji... Podoba mi się. A to tak najbardziejmuzeum pod powierzchnią wody ubranej w wyblakły brąz oszklił oczy żebraka nad Wisłą ulatują donikąd Serdecznie pozdrawiam -teresa
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zatrzymanie/ uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeoczenie ;) dzięki za upodobanie/ uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie za zatrzymanie / uszanowanie/
Judyt Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 chyba że w parku- ten oddech -to tak, ciepłoniaście
Baba_Izba Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 bardzo ładne obrazki malujesz, Tomaszu! Ja widzę to tak, że całe miasto jest takim "domkiem dla lalek"; nierealne, sztuczne, nie daje oddychać pełną piersią, ciasne, bez własnego miejsca, które można by nazwać domem. Pozdrawiam mile - baba
Rekomendowane odpowiedzi