Tomasz_Biela Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 przepalenie pęcherza zmoczonego gównem naszej pogoni za dobrobytem każdej fizjologicznej przestrzeni priorytet * czułeś kiedykolwiek jak rozniecasz napalm w drenach moczowodu zapalenie pęcherza zobojętnia ból przestaje być niewidoczny i zaczyna wyrywkowo dezynfekować tupet kibel nie jest już najlepszy do załatwiania spraw nie wstrząsa jak dawniej gładko nie jest najlepszym przyjacielem człowieka pot dając z siebie wszystko splamił jeszcze gorzej ugasić jądra uprzywilejowane do rozmnażania pieszych którzy czekają na przejściach chyba że jakiś kaprys probuje uciekać przed dokształceniem słów nie brakuje w teorii pustych skorup skąd rzeka krwiożerczego moczu zazębia się z wodą
Baba_Izba Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, szybko, szybko i wkradło się: dwa razy powinno być "pęcherza", i jeden raz "dokształceniem". "rzeka krwiożerczego moczu zazębia się z wodą" - nie urzekło mnie, ale nie musiało, pewnie nie dorosłam do nowoczesnej poezji, szczerze stwiedzam, że mnie ten chaotyczny sposób pisania i sam temat, nie wzrusza i nie porusza, niech się wypowie młodość, ja to tylko tak, po babsku, z izby, pozdrawiam -baba
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrozumiałem ;) że tylko tyle do powiedzenia dzięki uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, szybko, szybko i wkradło się: dwa razy powinno być "pęcherza", i jeden raz "dokształceniem". "rzeka krwiożerczego moczu zazębia się z wodą" - nie urzekło mnie, ale nie musiało, pewnie nie dorosłam do nowoczesnej poezji, szczerze stwiedzam, że mnie ten chaotyczny sposób pisania i sam temat, nie wzrusza i nie porusza, niech się wypowie młodość, ja to tylko tak, po babsku, z izby, pozdrawiam -baba tak jest dziękuję za brak wzruszenia również uszanowanie/
Bernadetta1 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 no i wdarła sie nam medycyna w dział poezji...:)..cewki ...moczowody;)...pozdr.
bajka-bajka Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 moze to i dobry kawal poezji....ale dla mnie poezja jest zupelnie czyms innym...moze bajka, moze nie, ale na pewno czyms, co sie czyta z usmiechem, czyms, co wywoluje dreszcze, czyms nad czym potrafie sie zadumac, czyms co powoduje lekkie drzenie rak lub....cos, co sprawia, ze czuje niemilosierne pieczenie....tak, jakby ktos znienacka wetknal mi caly iglasty las prosto w oczy....pozdrawiam ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i dziękuję za wizytę uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie też jest czymś innym dziękuję za note uszanowanie/
teresa943 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Czytam i zastanawiam się nad tą szaradą. Przyznam, że nie umiem rozwiązać, ale czuję, że są tu wyrażone jakieś ogromne emocje, może nawet wścieklość z jakiegoś powodu i stąd odwołanie do fizjologii (wszak wydalanie moczu to takowa czynność)... To na razie tyle. :) Serdecznie i ciepło pozdrawiam -teresa
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wściekŁość dziękuję za dociekliwość szarada to chaotyczny spokój ot co ;) miło że zaglądasz uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz lepiej pewnie się zdaje ;) dziękuję za zdecydowanie i ślad chylę się / uszanowanie/
Pansy Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tak, teraz jest nie tylko lepiej, - jest dobrze uszanowanie zawsze przyjmę, pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tomku, to nie tylko to, to było na tyle, bo nie wgłębiałam się w treśc z braku czasu, a pisząc byle co, wolałam nic:) przyznam się szczerze że i dzis nie bardzo kumam, ale wiem- mam prawo, bo mózg teraz lipny:P zapachem przepełniony i bumeluje! cmok
mateusz_z_miasta Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie jestem zwolennikiem takiej poezji. I innych tego rodzaju zabiegów, grzebiących w fizjologii człowieka. Gówno i szczyny nie są dobrymi budulcami wiersza, nawet gdy trafnie opisują życie. Jedno gówno czy szczanie jeszcze znieźć można, ale jeśli są przecinkami to powodują grymas.
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za obecność i wiarę uszanowanie/
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za ślad/ uszanowanie/
Rekomendowane odpowiedzi