Judyt Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 piórem przez opór przechodząc nieznajomości porozrzucanych czereśni od pestek niezdarnych bywa i tak że szybciej dzieje się niż jest wydarzeniem jak nie na dachu to na parapecie trzepot skrzydeł białych i innych *obserwacje spod gruszy słońce ogrzewa liście migoczą na wietrze na bladej skórze przesuwając swoje kształty w lekkim powiewie kosmyki rozczochrane tulą do ust mucha siada na nodze a mrówkę po poręczy zdmuchuję na przekór odchylam głowę na leżaku troski w majaczącym obłoku określa zerkam powtórnie próbując zrywa się wiatr i przeskakują strony do których nie sposób zajrzeć w momencie z mrówką na szyi i wróbel nad przyleciał chcąc się czegoś dowiedzieć najbardziej natrętne są jednak muchy naprzeciw łopata oparta o studnie z której nikt już dawno nie czerpie wody, opadłe ramiączko, nie słychać nikogo prócz natury i pana na dachu, stado szybuje nanosząc cienie rozgrzanej blachy moja noga przy gałęzi drzewa popękanej kory z suchości się ołówek zatrzymał niczego nie będąc pewnym do końca (...) *omotany motyl potykał się o barwy na harmonii zagrali popołudniem pieśni z beczki weselnych a przysłuchując się popadłam w tam mnóstwo ich na podwórku tylko jedna biała dama sama on poleciał gdzie milczący kwiat nie może spać
IN Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 jestem konsekwentna - kupuję (ale jeszcze bez motyla ;) nie będę się powtarzać dlaczego ;) no... może potem :))
Judyt Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Aniele Stróżu(;za obecność -za darmo, motyl rozmemłany, ciepłoniaście
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Judyt! Zbieramy porozrzucane czereśnie niczego nie będąc pewnym:)) PozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo Wam za obecności(...) prosze, ciepłoniaście
Judyt Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzn? jestem na piętrze- zależy o czym mówisz szachrajko
Judyt Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzn? jestem na piętrze- zależy o czym mówisz szachrajko o pięterku ze znaczkiem "Z" ;) mm a co tzn?:) gdzie i o co chodzi? nie bardzo wiem, ale jak coś- można mi tłumaczyć
Zbyszek_Dwa Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 "przez opór przechodząc nieznajomości porozrzucanych czereśni od pestek niezdarnych bywa i tak że szybciej dzieje się niż jest wydarzeniem jak nie na dachu to na parapecie trzepot skrzydeł białych i innych... " Do tego momentu pięknie - mi zagrało. Dalej ciężko, ciężko jak dla mnie. Zmusza do rozszyfrowania - jednak. Ogólnie + Pozdrawiam Judyt :)
Judyt Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Zbyszku za obecność w skromnych progach, bo tamte dwa to już inny dzień, ciepłoniaście
zak stanisława Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 pestki niezdarne, dobre! i reszta też! cmok
Judyt Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko Stasiu jest niezdarne dziękuję b.oczywiście za obecność i ciepłoniaśście
M._Krzywak Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, myślę że już pora coś powalczyć. Dział Z, Poezja Współczesna, dział dla Poetów zaawansowanych. Zapraszamy :)))
Judyt Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, myślę że już pora coś powalczyć. Dział Z, Poezja Współczesna, dział dla Poetów zaawansowanych. Zapraszamy :))) Próbuje walczyć Michale, nie tylko z tymi mazakami powyżej, poeta zaawansowany- ale w co zaawansowany?(poeta?mmm...) dziękuję serdecznie(nie będę wymuszać na sobie dziś uśmiechu)
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Też tak myślę, że powinnaś już zmienić dział P na Z:))) Wierszyk zabrałam sobie do "ulu'bionych:)) Pozwolisz? Prawda? Pięknie pozdrawiam:))) Ma.
Judyt Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę bardzo: za darmo jak zwykle dzięki za obecność, wzajemnie, Jaki?
teresa943 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 moja noga przy gałęzi drzewa popękanej kory z suchości się ołówek zatrzymał niczego nie będąc pewnym do końca święta prawda, nigdy nic nie wiadomo do końca, ale jedno jest pewne...wszystko ma swój kres, życie jest plecionką dobrych i złych chwil, szarych i kolorowych; nigdy nie jest nudne, gdy żyje nadzieja; to taka refleksja przy kawie :) serdecznie pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za refleksję Tereso, obecność, wzajemnie
Rekomendowane odpowiedzi