janusz_pyzinski Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 dopóki strzechę zdobi bocian przynosząc z sobą woń ciepłych krajów dopóki w stawie skrzek składa żaba i słowik śpiewa z kolejnym majem jeszcze nam wiary w jutro nie odbieraj ani nadziei na powroty gdy opętane babim latem słońce ucieczkę z nieba planuje jeszcze nas olśni swoim światłem ścierając z drogi kurze i cienie ty w świadomości każdym zmysłem na płótnie czasu namaluj ciszę w oczach kasztanki i turkot wozu drabiniasty zgubiony zapach siana i mięty rozkojarzone dymy z kartoflisk spacery świątka po rozstajach z gwiezdnym różańcem w dłoni szukającego w lustrze czasu Anioła Stróża Ukojenia między tobą a Bogiem mieszkających ludzi by mogli szczęśliwymi nazywać się czasem zanim pająk na grzbiecie przyniesie im krzyże namaluj dźwięki mimowolnie śledzące ścieżkę wiadra w studni gościa skrzypiącej furtki-wiatr w którym próbujesz dostrzec siebie szept nietoperza w warkoczu nocy śmiech jaskółki z krzyku nuchy namaluj złotym pędzlem jęczmienia polany słońca w wyobraźni lasu cień matki w potężnych konarach ramion cienia ojca czekający w kuchni tam i tak nie wszystkich nas wpuszczą jak do niekonwencjonalnej elektrowni czasu gdzie się buduje drewnianego konia na wyczerpanym z tęsknoty papierze namaluj zimny księżyc naucz go symulować mroku węgle ciepłe tych miejsc mimo wszystko wciąż mocno się trzymam jak miód między nożem i chlebem
Goya Abramowicz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Aż mnie poraziły barwy, gdy przeszłam z wiersz "wszystko już było", do tego tutaj. niesamowite uczucie ;) I wcale się niedziwię,że mocno się trzymasz, "jak miód między nożem a chlebem". Po prostu warto, pozdrawiam ;)
Rekomendowane odpowiedzi