Marusia aganiok Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 osiadłaś w nekropolii marmur dopasowany do legendy słowami kamienia mówi o tobie świętą prawdę przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz
Fanaberka Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może wymienić słowo "przypasowany" na mniej kuchenne? Osobista legenda? No nie wiem - legenda to coś, co wchodzi w lud. Wers ze znakiem zapytania chyba zbędny. Świadczy świętą - syczący ten fragment.osiadłaś w nekropolii marmur dopasowany do legendy słowami kamieniarza głosi świętą prawdę przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz Pozwoliłam sobie ciachnąć tu i tam, mam nadzieję, że Autorka wybaczy. :-)
Marusia aganiok Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Pewnie, że wybaczy i narazie trochę uciachała, i się jeszcze zastanawia, ale już bardzo się cieszy i pięknie dziękuje i pozdrawia:))))
H.Lecter Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. marmur...słowami kamienia mówi o tobie -powtórzenie brzmi nienajlepiej.Mekropolia ?
Marusia aganiok Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. marmur...słowami kamienia mówi o tobie -powtórzenie brzmi nienajlepiej.Mekropolia ? :)) Nekropolia jest cmentarzem:)))) Dzieki za komentarz i narazie zostawię bo myślę, że takie dwuznaczne powtórzenie nie razi tak bardzo:)) Myślałam nad "kamiennymi słowami" a przedtem było "słowami kamieniarza" i dlatego jeszcze pomyślę i poczekam, może jeszcze ktoś coś?:)))
może tak Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 najbardziej biją ostatnie dwa wersy
Marusia aganiok Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) Mekropolia jest cmentarzem:)))) masz literówkę :)nekropolia :) wiem i miałam zaraz poprawić, ale tak to jest jak ileś się trzyma "naraz", ale bardzo dziekuję za zwrócenie uwagi:))
Marlett Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Marusiu! Po zmianach jest już dobrze;)) PozdrawiaM.
Baba_Izba Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, poprzedniej - nie czytałam, ale ta wersja bardzo mi się podoba. Tak myślałam - na cmentarzu Pere Lachaise - przed Edit Piaff i Innymi Wielkimi. Czasem tak również myślę, czytając książki biograficzne. Serdecznie i ciepło Cię pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz i to jest święta prawda serdecznie pozdrawiam -teresa
Marusia aganiok Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, poprzedniej - nie czytałam, ale ta wersja bardzo mi się podoba. Tak myślałam - na cmentarzu Pere Lachaise - przed Edit Piaff i Innymi Wielkimi. Czasem tak również myślę, czytając książki biograficzne. Serdecznie i ciepło Cię pozdrawiam - baba Dziękuję bardzo za przeczytanie i chyba już nie będę go rozbierać :))) Pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, bardzo się cieszę, bo już mu nic nie zrobię:))) Pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od przytoczonego przez Ciebie fragmetu zaczął się ten wiersz:))) Pozdrawiam i dziękuję:)))
Rekomendowane odpowiedzi