Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius @Domysły Monika Dziękuję bardzo. Według mnie jest to jeden z najlepszych wierszy, jakie dotychczas napisałem. Pozdrawiam
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@BPWUtrata rodzicielki zabiera w przestrzeń cząstkę dziecka/dzieci. Pozdrawiam!
    • obrazek z sieci

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

~~ Listonosz Felek z miasta Kowary zrzekł się etatu. Jest już za stary aby obsłużyć poznane panie. (Boi się pewno, że mu .. nie stanie). W legendzie obrósł w wigor, wymiary .. ~~
    • Jest różą , jest także sercem Jej czerwony kolor rozgrzewa nasze serca Zaczęło się szczęście i miłość Jak gwiazdy na czerwonym dywanie Radość i szczęście w sercu , to jest miłość Miłość jednoczy więcej niż jedno życie Niech miłość trwa jak najdłużej Miłość jest darem od jednej osoby do drugiej Jestem w twoim sercu , jestem twoją miłością Daję ci miłość , daję ci szczęście                                                                                   Lovej . 2024-11-08                 Inspiracje. Czym jest miłość w naszym życiu
    • @Sennek Tak, masz rację w dosłownym znaczeniu, ale w pierwszej zwrotce odnoszę się do wiersza Różewicza " matka powieszonych" i tu chodzi o kobietę, która doznaje obłędu w wyniku cierpień związanych z wojną, u Różewicza to raczej symbol. Potem ja piszę o współczesności i tu chodzi już  faktycznie o matkę, której syn się powiesił ( autentyczna historia).
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...