Darkface Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Wszechświat kuchni różnymi zapachami wabi, ludzkie naczynia przezroczystą kruchością. Jakbym widział całe moje życie... A to przecież tylko szkło. Wiele pocałunków przywarło do mojej głowy bezwstydnych rąk chmara obnażała z wszelkich płynnych uczuć. Zasypiałem wilgotny, rozdygotany. zawsze znajdzie się ktoś, kto chce zlizać ostatki nawet człowieka. Usychałem, kwitłem od nowa, ilekroć czyjeś usta poruszały pragnienie choćby błyskiem. Teraz wyszczerbiły się moje brzegi i uszko mi naderwali, chcąc ugasić własne myśli. Jestem tylko pustą szklanką, nawet nie czystą, tęsknota zaschła na ściankach. Wy mnie nosicie, myjecie, zmieniacie. Łzawym refleksem słońca krzyczę: "Żonglerzy uczuć, nie stłuczcie mnie!"
Waldemar Talar Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Witam Derkface-obiecałem że będę zaglądał i w cale tego nie żałuje' Powyższy wiersz mnie osobiście zachwycił - i mam nadzieje że nie tylko mnie... Przemyślany i poukładany w każdym calu- czuć w nim poezję na odległość - tak ja odebrałem ten bardzo na tak wiersz . miłego dnia życzę
teresa943 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Poetycka i bardzo udana refleksja nad życiem (chyba) u jego kresu. Niezależność młodości stała się całkowicie zależna od innych. Dobry wiersz. Daje dużo do myślenia. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 nie wiem... dziwnie wygląda to, że cały wiersz sprowadza się do jednej metafory. poza tym jest parę rzeczy do przemyślenia, żeby uniknąć wtórności, ale chyba się podoba. nie te klimaty, co prawda, ale muszę docenić. pozdrawiam.
Adaś Marek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Wiersz tak wieloznaczny, że każdy może znaleźć coś dla siebie. Nieważne czy jest kobietą czy mężczyzną, nieistotne w jakim wieku, wystarczy umiejętność czytania i odrobina wrażliwości. Pięknie, łagodnie i nieodparcie skłania do refleksji nad sobą. Taka jest rola poezji. Gratuluję i pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 witaj :) tytuŁ grafomański, stwierdzam z przykrością. dzięki Bogu treść lepsza; choć jak dla mnie jest do poprawy, amputacji. są momenty lepszeJestem tylko pustą szklanką, nawet nie czystą i gorsze Wszechświat kuchni różnymi zapachami wabi, ludzkie naczynia przezroczystą kruchością. pozdrawiam Espena :)
Darkface Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Dziękuję za Wasze opinie. Wlewacie ciepło w moje serce. Mam nadzieję, że kolejne wiersze będą lepsze i uniknę poetyckich pułapek. Zgadzam się, że tytuł grafomański. Pierwotna wersja powstała jakoś 1,5roku temu, a wtedy byłem zainteresowany jedynie wypluwaniem kłębiących się we wnętrzu uczuć. Teraz spróbowałem go trochę zmienić, ale tytuł zostawiłem ten sam. Nie wiem, czy znajdę siłę i pomysł, by go jeszcze raz poprawić. Spróbuję spróbować, żeby nie powielać błędów "dzieciństwa". Serdecznie pozdrawiam, Darkface.
Darkface Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Zmieniłem trochę. Zapachniał wszechświat nami. Serce ze szkła, kruche nadzieje płyną w żyłach Wiara... Ogłuchła od katatonii hipotez od filozofii smutnych serc. Zostawmy lepiej latarnie pustą, stłuczony sen na dnie. Obłęd pocałunków, chmara chimer, bezwstydnie wpadam w objęcia syren bez żalu, bez trwogi, bez godności. Napojony fałszywą nutą miłości myślę, że wreszcie przystanę. Zrywam się mokry od uczuć. Raz kolejny rozwiewa się ranek rzęsami pustego serca, ilekroć czyjeś usta poruszą pragnienie. Teraz wyszczerbiły się moje brzegi i uszko mi naderwali, chcąc ugasić własne myśli. Jestem tylko pustą szklanką, nawet nie czystą, tęsknota zaschła na ściankach. Wy mnie nosicie, myjecie, zmieniacie. Łzawym refleksem słońca krzyczę o powrót do ziarenka piasku na pustynię moich ideałów.
Rekomendowane odpowiedzi