Cepelisz Polski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 napisać wiersz to nie takie proste mówią. niemożliwe prawie narażając sie na śmieszność. uwięziony komentarzem ostrym na oskarżonych frunie ławie. poeta - latawiec iście żałosny żle zaczął. skończył średnio jednym tylko wersem zachwycił publiki kuriozum teraz czai się w krześle pijąc gorzką kawę pręży się i trzesie jego poetycki rozum tu poprawić. tam wers skrócić i wyciąć to "ja" usunąć anioły i cynowy wazon stól zmienić w ławę. nie! ława też jest zła. błazen wiersz dobry napisać to jest prosta sztuka. najpierw tytuł tu zaleca się wyrazy wzniosłe. monumentalne na ten przykład "kantata", "etiuda" i bez związku z innymi idealnie jakby zaprzeczyć w tytule. a jak sie uda zaczyn wiersza się czyni potem to juz leci samo. pamiętać należy tylko by wersy nie miały związku zaleca sie także użycie "trudnych" zwrotów kilku acha i symbole nie wiem. może Powązki? lub jakiś inny symbol, a ze strachu nutkę ironni dodać w monumenty gmachu ironia ważna. bez niej grunt niebezpieczny a nuż pompatyczność zarzucą. wtedy riposta jak znalazł i beż żenady można krzyknąć nawet:panie to nie wiersz to żart. pan jesteś pajac ja - poeta - latawiec
kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Doskonale ujełaś/ujołeś los "twórczego" człowieka :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dobra recepta, ale nie dla mnie pewno nie jestem ja poetą może ten wiersz ktoś pisze za mnie a mi te słowa same lecą On rym i rytm trzymać się stara i mówi "pisz ty grafomanie" biorę pióro i myślę: Zaraz sens najważniejszy jest mój Panie" jeszce dodam: podoba mi się słuszne spostrzeżenia Pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi